Setari Cookie-uri

Pastila de slabit: prieten sau dusman?

Inca din vremea pubertatii cand am inceput sa adaug, incet, dar sigur, kilograme si straturi adipoase visez la un medicament pe care sa-l inghit de 2-3 ori pe zi si care sa ma "slabeasca" fara a-mi impune vreun fel de restrictie alimentara si fara a ma obliga sa fac sport. Acesta pastila minune nu s-a inventat inca, insa exista pe piata anumite medicamente care ne pot ajuta in lupta impotriva kilogramelor. Acestea nu ne "slabesc", ci ne ajuta sa tinem o dieta stimuland sau inhiband anumite zone ale organismului. Pastilele de slabit actioneaza in mai multe feluri. Va vom prezenta aici cateva dintre acestea:

Important: durata tratamentului nu trebuie sa depaseaza 6 saptamani fiindca poate aparea dependenta si odata cu aceasta grave tulburari psihice (halucinatii si psihoze). Renuntarea dupa aceasta perioada poate duce la aparitia sevrajului si a sindromului de abstinenta. In plus, scaderea in greutate este de scurta durata fiindca organismul va recupera energia pierduta in perioada de infometare.

Efectul Placebo

In orice studiu se foloseste comparativ si efectul Placebo: unii pacienti primesc medicamentul care este studiat si efectele acestuia sunt comparate cu rezultatele Placebo (adica rezultatele aparute la un alt grup de pacienti care cred ca li se administreaza un medicament eficient). Este foarte important de observat ca si grupul Placebo are rezultate (variabile, uneori mai bune, alteori scazute - insa avand in vedere ca acesti oameni nu introduc in corp niciun fel de substanta activa, este bine sa fie luata in consideratie puterea autosugestiei). Despre aceasta puteti citi mai multe in articolul Slabeste prin autosugestie!

Concluzie:

Ajuta pastilele de slabit? Unele da, intr-o masura relativ mica ele pot inhiba pofta de mancare, pot scadea apetitul si pot ajuta la aparitia senzatiei de satietate. Totusi, aceste pastile nu sunt eficiente decat combinate cu un stil de viata sanatos care trebuie sa implice o alimentatie echilibrata si macar putin sport. Si atunci... daca reusesti sa abordezi acest mod de viata... de ce sa mai iei pastile?



Un articol de Oana Trifu


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.