Aditivii alimentari sunt substante adaugate in mod intentionat in produsele alimentare in scop tehnologic pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, tratament, ambalare. Nu sunt consumati ca alimente in sine ci sunt utilizati pentru imbunatatirea insusirilor organoleptice (gust, miros) a produselor alimentare, in scop de conservare, sau pentru prelungirea termenului de valabilitate, permitand totodata utilizarea unor tehnologii de prelucrare avansate. Ei nu au si nu cresc valoarea nutritiva a produsului final.
Ce cred romanii despre E-uri?
In urma unor sondaje recente de piata s-a confirmat faptul ca romanii nu constientizeaza si nu se considera afectati decat in parte de pericolul pe care il reprezinta E-urile pentru sanatatea lor. 37% dintre cei intervievati considera ca sunt intr-o mica masura daunatoare, 34% au raspuns ca toate E-urile sunt periculoase pentru sanatate iar 29% nu au avut o parere. Aceasta cercetare de piata ridica o problema ingrijoratoare, aceea ca majoritatea romanilor nu acorda o atentie deosebita alimentatiei si continua sa consume alimente nesigure ce contin diferiti aditivi alimentari.
Alimentele cu cele mai multe toxine, care ar trebui evitate la consum, sunt margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile, bauturile racoritoare si dulceturile. Consumul indelungat de produse aditivate sintetic provoaca distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism), precum si o serie de tumori maligne si benigne.
Margarina
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Vreo sau vre-o: Diferența și utilizarea corectă în limba română
- City break de primăvară – ce să împachetezi în rucsac pentru o escapadă de weekend?
- Alexandra Căpitănescu și Majii lansează 'Tare', un single pop-rock cu un mesaj puternic despre curaj și autenticitate