Setari Cookie-uri

Doza zilnica de sanatate

Stim cu totii ca pentru a ne mentine in forma specialistii ne recomanda consumul zilnic de fructe si legume.

- Caise

- Mere galbene

- Pere galbene

- Pepene galben

- Kiwi galben

- Morcov

- Dovleac

- Porumb

- Cartofi (dulci)

- Fasole galbena

- Rosii galbene

- Ardei galben

Fructele si legumele de culoare rosie contin licopen - substanta care reduce riscul aparitiei unor forme de cancer, in special al cancerului de prostata, si antociani - substante care au propietatea de a mentine vasele sangvine intr-o forma excelenta.

Consumand fructe si legume rosii vei avea:

- o inima sanatoasa

- memorie buna

- risc scazut pentru cancer

Fructe si legume de culoare rosie:

- Cirese

- Merisoare

- Mere rosii

- Struguri rosii

- Pere rosii

- Pepene rosu

- Portocale rosii

- Grapefruit roz

- Rodii

- Zmeura

- Capsuni

- Tomate

- Cartofi rosii

- Ridichi

- Varza rosie

- Ceapa rosie

- Ardei rosii

- Gogosari

- Sfecla rosie

Fructele si legumele de culoare verde contin indoli si luteina; substante antioxidante care ajuta la mentinerea sanatatii vederii. Consumand fructe si legume verzi vei avea:

- o vedere buna

- oase si dinti sanatosi

- risc scazut pentru aparitia cancerului



Fructe si legume de culoare verde:

- Mere verzi

- Pere verzi

- Struguri verzi

- Kiwi

- Lamai verzi

-Avocado

- Varza chinezeasca

- Varza de Bruxelles

- Castraveti

- Salata verde

- Ceapa verde

- Ardei verzi

- Broccoli

-Spanac

- Bame

- Sparanghel

- Telina

- Fasole verde

- Mazare

- Dovlecei

- Anghinare

- Praz

Fructele si legumele de culoare albastru/violet contin fenoli si antociani - substante cunoscute pentru propietatile lor antioxidante si cu efect anti-imbatranire. Consumand fructe si legume albastre/violet vei avea:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.