Stim cu totii ca pentru a ne mentine in forma specialistii ne recomanda consumul zilnic de fructe si legume.
- Mere galbene
- Pere galbene
- Pepene galben
- Kiwi galben
- Morcov
- Dovleac
- Porumb
- Cartofi (dulci)
- Fasole galbena
- Rosii galbene
- Ardei galben
Fructele si legumele de culoare rosie contin licopen - substanta care reduce riscul aparitiei unor forme de cancer, in special al cancerului de prostata, si antociani - substante care au propietatea de a mentine vasele sangvine intr-o forma excelenta.
Consumand fructe si legume rosii vei avea:
- o inima sanatoasa
- memorie buna
- risc scazut pentru cancer
Fructe si legume de culoare rosie:
- Cirese
- Merisoare
- Mere rosii
- Struguri rosii
- Pere rosii
- Pepene rosu
- Portocale rosii
- Grapefruit roz
- Rodii
- Zmeura
- Capsuni
- Tomate
- Cartofi rosii
- Ridichi
- Varza rosie
- Ceapa rosie
- Ardei rosii
- Gogosari
- Sfecla rosie
Fructele si legumele de culoare verde contin indoli si luteina; substante antioxidante care ajuta la mentinerea sanatatii vederii. Consumand fructe si legume verzi vei avea:
- o vedere buna
- oase si dinti sanatosi
- risc scazut pentru aparitia cancerului
Fructe si legume de culoare verde:
- Mere verzi
- Pere verzi
- Struguri verzi
- Kiwi
- Lamai verzi
-Avocado
- Varza chinezeasca
- Varza de Bruxelles
- Castraveti
- Salata verde
- Ceapa verde
- Ardei verzi
- Broccoli
-Spanac
- Bame
- Sparanghel
- Telina
- Fasole verde
- Mazare
- Dovlecei
- Anghinare
- Praz
Fructele si legumele de culoare albastru/violet contin fenoli si antociani - substante cunoscute pentru propietatile lor antioxidante si cu efect anti-imbatranire. Consumand fructe si legume albastre/violet vei avea: