Setari Cookie-uri

Reguli de regim: conformatia androida, de mar

De sarbatori ne-am distrat, am petrecut alaturi de cei dragi si am mancat multe bunatati. Acum, dupa ce au trecut, se vad si urmarile: kilogramele in plus. Nu toate persoanele se ingrasa la fel, unele depoziteaza grasimi la nivelul coapselor mai mult, altele la nivelul taliei.

Vitaminele ingrasa?

Raspunsul este un “nu” hotarat. Din contra, vitaminele ajuta la arderea grasimilor si au o valoare energetica aproape nula. Sedentarismul si alimentatia incorecta sunt de fapt vinovatele.

Cum sa slabim intr-un mod sanatos?

In lupta contra surplusului de greutate asociem cateva obiective generale: regimul alimentar, efortul fizic si dobandirea unui comportament alimentar corespunzator.

Atunci cand aportul energetic este mai mare decat consumul, surplusul se depune sub forma de tesut adipos. Persoanele cu masa musculara mai mare decat masa adipoasa au un consum energetic mai mare (cum sunt barbatii comparativ cu femeile). Astfel, desi la aceiasi greutate, persoanele cu preponderenta musculara au un metabolism bazal mai mare, consumand zilnic mai multe calorii iar riscul acestora pentru obezitate este mai mic.

Regimul alimentar trebuie adaptat fiecarei persoane in parte, in functie de sex, bagaj genetic, varsta si statul socio-economic (este bine sa consultati un nutritionist).

In cazul grasimii androide problemele apar si datorita tulburarilor fiziologice pe care le determina depozitarea grasimii in jurul organelor abdominale si toracice, ingreunandu-le functia. A incerca sa scapi de grasimea androida necesita rabdare si vointa de fier. De ce spun acestea? Pentru ca aceste depozite adipoase prezinta o localizare care in general nu este predispusa la arderi de grasimi.

O dieta echilibrata ar trebui sa acopere urmatoarele cerinte nutritionale: 12-15% proteine, 30-35% lipide si 50-55% glucide (carbohidrati).

Glucidele consumate trebuie sa fie complexe, evitati glucidele simple care se gasesc in alimente ca: ciocolata, produse de patiserie, frisca etc.

Proteinele se gasesc in alimente de obicei insotite de cantitati mari de grasimi saturate si colesterol. Totusi ele sunt foarte importante in dezvoltarea masei musculare, regenerare celulara, precum si in cresterea metabolismului bazal si al consumului de energie prin cresterea masei musculare. In concluzie un aport corespunzator de proteine duce la scaderea masei adipoase. Datorita faptului ca alimentele care contin proteine au asociate grasimi si lipide, pot fi recomandate suplimentele alimentare, care aduc un aport doar proteic organismului. Atrag aici atentia ca suplimentele alimentare vin in completarea alimentatiei, nu o inlocuiesc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.