Setari Cookie-uri

Reguli de regim: conformatia ginoida, de para

Conformatia ginoida, cunoscuta mai frecvent sub denumirea de « corp in forma de para » este considerabil mai frecventa in randul femeilor decat al barbatilor fiind influentata de secretia de hormoni feminini. De altfel, am putea spune ca aceasta forma de clepsidra este asociata intr-atat de mult cu femeia incat simpla schitare a formelor voluptoase te duce cu gandul la sexul frumos.

Unii specialisti recomanda eliminarea partiala a lipidelor din alimentatie. Ei isi sustin optiunea prin doua argumente: primul, lipidele au un continut caloric crescut fara de glucide si proteine (vezi tabelul de mai jos). Cel de-al doilea argument vine ca o concluzie logica a celor de mai sus: lipidele sunt cele care se depun in primul rand, deci este logic sa eviti ' substanta >> care te ingrasa si nu transportorul ei, adica glucidul.

Continutul caloric al principiilor nutritive

1 g proteine 4 kcal
1 g glucide 4 kcal
1g lipide 9 kcal

Desigur, parerile sunt impartite, alte studii aratand ca eliminarea glucidelor din alimentatie ar fi mai eficienta, de unde si regula conform careia nu ar trebui sa mananci nimic dulce la dieta (glucidele sunt zaharurile).

Cert este ca una dintre aceasta doua trebuie eliminata, iar experimental s-a aratat ca eliminarea partiala a lipidelor din alimentatia celor cu conformatie tip para, are rezultate eficiente. Spun partiala fiindca fiecare principiu alimentar este necesar organismului, prin urmare niciunul nu trebuie total eliminat.

Care este aportul minim necesar de calorii?

Organizatia Mondiala a Sanatatii (O.M.S.) a stabilit, conform ratei metabolismului bazal, necesarul minim de aport caloric zilnic. Altfel spus, care este cantitatea minima de kcal pe care trebuie sa le manance zilnic o persoana pentru a nu-si perturba starea de sanatate. Aceasta cantitate se calculeaza dupa o formula prestabilita care, pentru o femeie cu varsta intre 18 si 30 de ani este urmatoarea:

Aport minin (kcal)=7.4 x greutatea + 482 x inaltimea + 217

Prin urmare, in mod normal, o femeie cu o greutate de 60 de kg, la o inaltime de 1.70 are nevoie obligatoriu, zilnic de aproximativ 2000 de kcal. Sub aceasta cantitate nu are voie sa scada aportul. 2000 de kcal pot parea multe, insa daca stai sa socotesti numai bauturile carbogazoase si chipsurile pe care le rontai fara sa iti dai seama, realizezi ca toate aceste nimicuri se aduna si insumeaza mai mult de 2000 de kcal.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.