De cele mai multe ori sanatatea si boala sunt cele doua consecinte ale modului in care ne hranim. O alimentatie sanatoasa este esentiala pentru mentinerea starii de bine si prevenirea unor boli severe, in timp ce consumul unor produse cu potential nociv asupra organismului va conduce la dereglari in diferite grade ale acestuia. Societatea moderna se confrunta cu doua mari entitati patologice pentru care s-a demonstrat rolul alimentatiei nesanatoase in aparitia lor: bolile cardivasculare si cancerul, a caror incidenta este in crestere la nivel mondial.
Principalele alimente cancerigene:
1. Alunele mucegaite, dar si alte produse care au dezvoltat mucegai au potential cancerigen datorita unor substatante toxice numite aflatoxine, indentificate in alimentele mucegaite. Din nefericere aceste toxine nu schimba proprietatile organoleptice ale produselor (gust, miros) asa ca ele uneori pot trece neobservate. De aceea, indiferent ca-i vorba de paine, nuci, legume, alimentele mucegaite nu trebuie consumate. Exceptie fac mucegaiurile folosite in industria branzeturilor care nu produc substante toxice si mucegaiurile dezvoltate pe diverse produse zaharoase (dulceturi, gemuri, marmelada).
2. Cartofii prajiti, dar si carnea prajita si in general produsele prajite sunt alimente cancerigene datorita aparitiei unui compus chimic toxic in timpul procesului de prajire. Este vorba de acroleina, o substanta cunoscuta ca fiind cancerigena, care apare atat in uleui utilizat de mai multe ori dar si in alimente coapte precum painea sau produsele de patiserie.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Nu căuta răspunsuri la alți oameni, sufletul tău știe deja ce e bine pentru tine. Ascultă-l în tăcere.
- Idei de styling pentru evenimente speciale – ce alegi și de ce
- Femeia care nu se mai mulțumește cu jumătăți: 7 semne că ești pregătită să alegi totul sau nimic