De cele mai multe ori sanatatea si boala sunt cele doua consecinte ale modului in care ne hranim. O alimentatie sanatoasa este esentiala pentru mentinerea starii de bine si prevenirea unor boli severe, in timp ce consumul unor produse cu potential nociv asupra organismului va conduce la dereglari in diferite grade ale acestuia. Societatea moderna se confrunta cu doua mari entitati patologice pentru care s-a demonstrat rolul alimentatiei nesanatoase in aparitia lor: bolile cardivasculare si cancerul, a caror incidenta este in crestere la nivel mondial.
5. Margarina este un produs aparut in al doilea razboi mondial, atunci cand untul incepuse sa devina inaccesibil. Cercetatorii americani au descoperit accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului si folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb, asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului. Din acel moment si pana acum progresul tehnologic a permis ca produsul, cu ajutorul substantelor sintetice, sa fie din ce in ce mai apetisant si mai atragator. Mirosul de lapte al margarinei e obtinut pe cale chimica.
Grasimile care se afla in compozitia ei sunt insa greu asimilate de organism care, pentru a face fata solicitarii, utilizeaza o cantitate mare de energie. In procesul lor de metabolizare, ficatul este solicitat excesiv, favorizand hepatita.
6. Mezelurile contin nitrati, folositi cu rol de coloranti, care se trasnforma in nitriti iar acestia in combinatie cu amine endogene foarmeaza nitrozamine deosebit de periculoase. Sunca, salamul, carnaciorii au un potential cancerigen ridicat si se recomanda eliminarea acestora din alimentatie si inlocuirea lor cu produse pe baza de soia.
Alimente care lupta impotriva cancerului:
2. Varza, cu toate rudele sale, creata, de bruxelles, conopida sau varza rosie, nu este numai bogata in calciu, dar contine cantitati foarte mari de flavonoide, antioxidanti foarte puternici, prin care isi manifesta efectul anticancerigen. Cele mai bogate in flavonoide sunt varza rosie si sfecla rosie. Aceasta are un continut atat de mare de flavonoide, incat la unele persoane consumul de sfecla rosie poate sa duca la instalarea unei coloratii rosii a urinei.
3. Spanacul este bogat in vitamina C, beta caroten si acid folic - antioxidanti foarte importanti. S-a observat ca persoanele care consuma cel putin doua portii de spanac pe saptamana au rate mai mici de cancer pulmonar si de san fata de populatia generala.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Nu căuta răspunsuri la alți oameni, sufletul tău știe deja ce e bine pentru tine. Ascultă-l în tăcere.
- Idei de styling pentru evenimente speciale – ce alegi și de ce
- Femeia care nu se mai mulțumește cu jumătăți: 7 semne că ești pregătită să alegi totul sau nimic