Setari Cookie-uri

Tu stii ce manaci?

De cele mai multe ori sanatatea si boala sunt cele doua consecinte ale modului in care ne hranim. O alimentatie sanatoasa este esentiala pentru mentinerea starii de bine si prevenirea unor boli severe, in timp ce consumul unor produse cu potential nociv asupra organismului va conduce la dereglari in diferite grade ale acestuia. Societatea moderna se confrunta cu doua mari entitati patologice pentru care s-a demonstrat rolul alimentatiei nesanatoase in aparitia lor: bolile cardivasculare si cancerul, a caror incidenta este in crestere la nivel mondial.

4. Usturoiul este o componenta a celebrei diete mediteraneene. Efectele sale anticancerigene au fost demonstrate in studii clinice care au constatat o scadere a incidentei cancerului de san la femeile care consumau saptamanal usturoi. Se pare ca responsabile de beneficiile sale sunt aceleasi substante care ii confera si aroma caracteristica.

5. Cerealele, sub forma produsele integrale din grau, ovaz sau secara - de exemplu, painea de graham, de porumb, ovaz - contin, in afara substantelor de balast, o intreaga gama activa care impiedica aparitia cancerului. Un studiu realizat la Universitatea din Iowa a corelat consumul crescut de cereale integrale cu scadera riscului de cancer de san si boli cardivasculare. Analiza acestuia si a altor 40 de studii, precum si investigarea a 20 de tipuri de cancer, au stabilit ca un consum crescut de cereale integrale reduce riscul acestor afectiuni cu 33% fata de persoanele care nu consuma cereale integrale.

6. Laptele si iaurtul : Bacteriile care se gasesc in acidul lactic, mai ales in iaurtul natural (netratat la caldura), apara organismul de infectii si impiedica formarea substantelor cancerigene in intestin. In afara de aceasta, produsele lactate contin albumina si mult calciu.

7. Pestele de mare contine acizi grasi polinesaturati (omega 3) care protejeaza de cancerul intestinal si scad nivelul de colesterol. Majoritatea acestora se gasesc in macrou, hering, somon.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.