Setari Cookie-uri

Shimbari in 2008 pentru acordarea asistentei medicale

Elemente de noutate in proiectul de Contract-cadru privind conditiile acordarii asistenei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008

Elemente de noutate în proiectul de Contract-cadru privind condiiile acordrii asistenei medicale în cadrul sistemului de asigurri sociale de sntate pentru anul 2008

La propunerea Ministerului Sntii Publice, în edina de ieri, Guvernul României a aprobat Contractului-cadru privind condiiile acordrii asistenei medicale în cadrul sistemului de asigurri sociale de sntate pentru anul 2008

De la 1 aprilie 2008 intr în vigoare noul contract- cadru, care este cel mai important document din sistemul de sntate. Practic, prin contractul –cadru se stabilesc anual condiiiile contractrii cu furnizorii de servicii medicale, medicamente i dispozitive medicale.


Modificri pentru anul 2008 fa de anul 2007


În 2008 sunt câteva modificri substaniale prin care vrem s înlturm disfuncionalitile în managementul sistemului, dar mai ales s mrim gradul de accesibilitate al cetenilor la asistena medical primar i de specilitate.



Asistena medical primar


Începând din acest an, cifra minim asigurai pe lista unui medic de familie nu mai este 2000.

Medicii de familie din localitile urbane (atât cei care au avut contracte anterioare cât i medicii nou venii) au obligaia ca pân la data de 31.12.2008 s aib înscrii pe listele proprii un numr de minim 1000 de asigurai i persoane beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale.

Pentru creterea accesibilitii pacienilor de pe list la serviciile adiionale care necesit dotri speciale, medicii de familie pot încheia contracte cu furnizori de servicii medicale.

Cabinetele medicale vor funciona cu minimum un asistent medical indiferent de numrul de asigurai înscrii pe list.

S-au fcut coroborrile necesare ca urmare a modificrii i completrii Legii nr. 263/2004 (legea centrelor de permanen) – s-a eliminat prevederea conform creia medicul care domiciliaz într-o localitate putea asigura continuitatea asistenei medicale.

Medicul de familie va refuza transcrierea de prescripii medicale pentru medicamente cu sau fr contribuia personal a asigurailor i investigaii paraclinice care sunt urmare a unor acte medicale prestate de ali medici, cu excepiile prevzute atât în proiectul de Contract-cadru pentru 2008 cât i în actualul Contract-cadru.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.