Setari Cookie-uri

Shimbari in 2008 pentru acordarea asistentei medicale

Elemente de noutate in proiectul de Contract-cadru privind conditiile acordarii asistenei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008

Casele de asigurri de sntate sunt obligate s aduc la cunotina furnizorilor de medicamente numele i codul de paraf al medicilor care nu mai sunt în relaie contractual cu casa de asigurri de sntate, cel mai târziu la data încetrii relaiilor contractuale dintre casa de asigurri de sntate i medicii respectivi.

În situaia societilor farmaceutice care au încheiate contracte pentru mai multe farmacii / puncte de lucru, sanciunile i condiiile de reziliere, suspendare i încetare a contractului sunt difereniate fiind aplicate la nivelul furnizorului sau numai la nivelul farmaciei / punctului de lucru.



Acordarea dispozitivelor medicale destinate recuperrii unor deficiene organice sau funcionale în ambulatoriu:

Furnizorii de dispozitive medicale au dreptul s primeasc de la casa de asigurri de sntate contravaloarea dispozitivelor medicale furnizate, conform facturilor emise i documentelor însoitoare, inclusiv sumele de închiriere, în termen de 30 de zile de la data depunerii documentelor necesare în vederea decontrii.

Criteriile de prioritate pentru acordarea dispozitivelor medicale precum i pentru soluionarea listelor de prioritate in cont de data înregistrrii cererilor la casa de asigurri de sntate i nivelul de urgen stabilit de Serviciul Medical al casei de asigurri de sntate publicat pe pagina web a acesteia.



Dispoziii finale:

La condiiile generale de reziliere a contractelor de furnizare de servicii medicale, a fost introdus o nou condiie, respectiv rezilierea în cazul retragerii de ctre organele în drept a dovezii de evaluare a furnizorului.

Furnizorii de servicii medicale au obligaia de a respecta ghidurile i protocoalele de practic medical elaborate conform dispoziiilor legale în vigoare.

Au fost eliminate prevederile referitoare la achiziia de medicamente i / sau materiale sanitare pentru subprogramele din programul naional cu scop curativ, pentru care se realiza licitaie la nivel naional.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.