Setari Cookie-uri

Shimbari in 2008 pentru acordarea asistentei medicale

Elemente de noutate in proiectul de Contract-cadru privind conditiile acordarii asistenei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008

Pentru nerespectarea programului stabilit precum i pentru abuzuri sau prescrieri nejustificate din punct de vedere medical de medicamente cu i fr contribuie personal din partea asiguratului i/sau recomandri de investigaii paraclinice, atât în proiectul de Contract-cadru pentru 2008 cât i în actualul Contract-cadru se aplic penaliti. S-a precizat la ce se face referire prin „prescrieri nejustificate” i anume a fost introdus sintagma „din punct de vedere medical”.

Suspendarea contractelor de furnizare de servicii medicale pe perioada de suspendare a medicului din exerciiul profesiei de ctre Colegiul Medicilor din România.



Ambulatoriul de specialitate:


Medicii de specialitate din specialitile paraclinice îi pot desfura activitatea la unul sau mai muli furnizori aflai în relaie contractual cu casa de asigurri de sntate.

Pentru nerespectarea programului stabilit precum i abuzuri sau prescrieri nejustificate din punct de vedere medical de medicamente cu i fr contribuie personal din partea asiguratului i/sau recomandri de investigaii paraclinice, atât în proiectul de Contract-cadru pentru 2008 cât i în actualul Contract-cadru se aplic penaliti.

A fost introdus o nou prevedere potrivit creia, în situaia în care, prin filialele/punctele de lucru excluse din contractele încheiate între furnizorii de servicii medicale paraclinice i casele de asigurri de sntate se mai acord servicii medicale paraclinice în sistemul asigurrilor sociale de sntate, casele de asigurri de sntate vor rezilia contractele încheiate cu furnizorii respectivi pentru toate filialele / punctele de lucru cuprinse în aceste contracte.



Spitale:

Pentru organizarea structurilor de spitalizare de zi, spitalele au obligaia s solicite acordul autoritilor de sntate public acolo unde acest tip de structur nu este nominalizat în structura organizatoric a spitalului aprobat prin ordin al ministrului sntii publice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.