Setari Cookie-uri

Dieta de ingrasare

1.42 (Ratingul specialistilor)

Pro

Energizanta
Reechilibreaza metabolismul

Contra

Incarca rinichii
Indicata doar celor cu IMC sub 17
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

5 din 2 voturi

Va promisesem intr-un artricol anterior ca vom vorbi si despre o dieta de ingrasare. Nu este corect spus “dieta” ci este vorba mai mult de shimbarea intregului comportament, caci pentru a ajunge la greutatea normala trebuie modificat atat regimul alimentar, cat si orele de efort fizic si somn.

Cum crestem masa adipoasa?

Aceasta creste prin majoritatea alimentelor ingerate, care vor fi exemplificate mai jos.

Cum crestem masa musculara?

Pentru aceasta este nevoie de multe proteine, caci muschiul in special aminoacizi contine. Consumand carne, lactate si oua va asigurati cresterea masei musculare, evident, asociind si sportul. Atentie insa, exercitiile fizice vor fi de musculatura, adica vor fi concentrate pe grupe musculare lucrand la aparate, evitati alergarea care are ca efect accelerarea intensa a cresterii metabolismului bazal. Mai puteti face aerobica si inot, dar nu mizati pe exercitiile de rezistenta musculara.

Ce avem voie sa mancam si ce nu?

Voi incepe intai cu ceea ce este interzis, lista fiind mai scurta: prajeli, fast-food, dulciuri (scad pofta de mancare), cafeina, grasimi complexe (frisca, creme, carene grasa, ciocolata etc). Nu se mananca noaptea si se evita mesele dese ori “ciugulitul” intre mese. Se va respecta un program de hrana cu 3-4 mese pe zi.

Citește și:

Ce alimente sunt indicate?

Pentru un regim de ingrasare trebuie sa consumati aproape toate tipurile de alimente: seminte, lactate, carne, fainoase si cereale, oua, fructe si legume.

Glucidele complexe sunt o adevarata sursa de energie atat pentru intreg organismul cat si pentru ceier si tesutul muscular. Acestea se gasesc in principal in cereale, fainoase: cartofi, orez, cereale integrale, musli, paine etc. Este bine ca aceste cereale sa fie intotdeauna consumate alaturi de o cantitate mare de lichide, caci fara a fi hidratate ele nu se vor absorbi in organism. Spre exemplu cerealele cu lapte sunt foarte indicate. Acest tip de alimente se absorb greu, asigurand pe o buna perioada din zi un aport relativ constant de nutrienti si energie. Sa nu considerati ca nu aveti nevoie de energie caci aveti suficienta, este vorba despre energia calorica, ci nu de ceea ce se muneste “nevoie de miscare” sau “hiperactivitate”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.