Setari Cookie-uri

Dieta de ingrasare

1.42 (Ratingul specialistilor)

Pro

Energizanta
Reechilibreaza metabolismul

Contra

Incarca rinichii
Indicata doar celor cu IMC sub 17
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

5 din 2 voturi

Va promisesem intr-un artricol anterior ca vom vorbi si despre o dieta de ingrasare. Nu este corect spus dieta ci este vorba mai mult de shimbarea intregului comportament, caci pentru a ajunge la greutatea normala trebuie modificat atat regimul alimentar, cat si orele de efort fizic si somn.

Fructele si legumele trebuie consumate zilnic, de preferabil la masa de pranz si amiaza. Acestea contin suficiente vitamine si minerale care va vor regla apetitul.

Alimentele bogate in calorii trebuie consumate cu precadere in locul celor sarace din acest punct de vedere. Astfel, nu exagerati cu salatele sau fructele, ci baza meselor sa fie reprezentata lactate si branzeturi, obligatoriu carne, oua si cereale. Semintele de asemenea sunt foarte calorice. Consumati seminte de floarea soarelui, alune, arahide, nuci etc.

Lichidele: zilnic trebuie consumati 2 litri de lichide minim, insa de preferabil nu apa, ci sucuri sau alte bauturi care contin si cateva calorii. Sucurile naturale si laptele sunt indicate.

Somnul!

Cele 7-8 ore de somn pe noapte sunt obligatorii, si mai ales orele de somn dintre 22:00 si 24:00. Nu incercati sa echivalati orele de somn pierdute noaptea prin dormitul ziua, caci nu veti rezolva nimic. Somnul de noapte este cel odihnitor, in care organismul se regenereaza, celulele si tesuturile de asemenea, se refac echilibrele din corp. Prin lipsa de lumina din timpul somnului (care este de asemenea integistrata genetic, deci nu considerati ca daca ati facut intuneric in camera este de ajuns) se secreta la nivelul creierului anumiti hormoni esentiali in odihna si refacerea organismului.

Citește și:

De asemenea alimentele consumate in apropierea orelor de somn au un important rol in privinta cresterii in greutate: daca se vor consuma in ultima parte a zilei cantitati mari de mancare, atunci se va depunde mai mult tesut adipos, insa daca cele mai consistente mese sunt in prima jumatate a zilei veti castiga mai multa masa musculara in detrimentul masei adipoase. Inca o data: nu uitati de sport!

Pentru o mai buna informare privind numarul de calorii pe care le contin marile grupe de alimente (lista de calorii) intrati pe Forumul Healthy in topicul Lista de calorii.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.