Setari Cookie-uri

Cat de benefice sunt suplimentele nutritive?

Industria suplimentelor nutritive este, in ultimii ani, intr-o continua expansiune. Tot mai multe persoane apeleaza la astfel de produse pentru a-si asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale, pentru a face fata solicitarilor fizice si intelectuale sau pentru a-si spori capacitatile neuro-psihice.

Mai multe studii efectuate pentru a stabili calitatile, eficienta si siguranta suplimentelor nutritive au fost reunite intr-un material vast ce subliniaza beneficiile acestor produse parafarmaceutice. Intre cele mai importante efecte sanogene ale suplimentelor nutritive se numara potentarea sistemului imunitar, rezistenta crescuta la agresiunea unor germeni, preventia malformatiilor congenitale, reducerea riscurilor unor afectiuni precum osteoporoza, bolile cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, fractura de sold etc.

Uleiul de peste este unul dintre suplimentele nutritive ce aduce cele mai mari beneficii pentru cele mai multe persoane. Acesta contine acizi grasi esentiali omega-3, substante necesare organismului ce nu pot fi sintetizate de acesta si de aceea trebuie obtinuti din dieta. Acizii grasi esentiali sunt deosebit de importanti in metabolismele unor sisteme si aparate din corp precum aparatul cardiovascular, reproductiv, sistemul imunitar si sistemul nervos. Organismul are nevoie de acesti acizi grasi pentru a forma si repara membranele celulare, pentru a-si prelua substantele nutritive la nivel celular si a elimina reziduurile din celule. Alimentatia moderna este deficitara in acizi esentiali, in special acizi omega-3, carenta acestei substante fiind foarte vasta in populatie. Suplimentele nutritive ce contin omega-3, cum ar fi uleiul de peste, compenseaza acest deficit nutritional si previn numerose afectiuni asociate carentei de omega-3.

Citește și:

In lista suplimentelor nutritive, un loc important il ocupa complexele mineralo-vitaminice care contin si magneziu. Se apreciaza ca 75% din populatie are un aport de magneziu sub nivelul optim. Lipsa unui nivel adecvat de magneziu se manifesta prin spasmofilie, hiper-emotivitate, crampe musculare, dureri de cap, insomnii, furnicaturi si amorteli ale mainilor, tulburari digestive precum colici abdominale, diskinezii biliare, tulburari psihice sub forma de stari depresive, anxietate, isterie, afectiuni osteoarticulare ca osteoporoza, reumatismul degenerativ dar si scaderea capacitatii de aparare a organismului.

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.