Principala concluzie formulata la Reuniunea Internaţională a Experţilor în Nutriţie, care a avut loc in perioada 1-2 februarie 2009 la Barcelona, este aceea că, în alimentaţie, calitatea grăsimilor consumate are o importanţă majoră. Reuniunea a avut drept temă “Însemnătatea pentru sănătate a calităţii grăsimilor din alimentaţie” si a reunit 40 de experţi din 25 de tari, care se numară printre liderii mondiali în domeniul alimentaţiei, hranei şi sănătăţii.
România a fost reprezentată la reuniune de către profesorul Dan Mircea Cheţa, preşedintele Fundaţiei pentru Alimentaţie Sănătoasă şi Director de Cercetare al Institutului pentru Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N.C. Paulescu”. “Luând în considerare patologia existentă în România, estimez că la noi în ţară situaţia privind calitatea grăsimilor consumate este similară cu cea reflectată în studiile prezentate la Barcelona. Intenţionez să comunic şi colegilor mei concluziile acestei întâlniri, urmând ca după aceea să le analizăm cu atenţie, ţinând cont şi de particularităţile ţării noastre în privinţa alimentaţiei.”, a declarat acesta.
Spune-ti parerea!