Setari Cookie-uri

Atitudini si perceptii fata de alimentatia sanatoasa

Mancarea din fast-food-uri nu este in top 3 alimente care dauneaza sanatatii conform studiului Atitudini si perceptii fata de alimentatia sanatoasa

Exista diferente si in ceea ce priveste apartenenta la gen: barbatii consuma mai mult decat femeile: banane, pere, portocale, lamai iar femeile consuma mai mult, comparativ cu barbatii: mere, grapefuit, mandarine/clementine, struguri.
In ceea ce priveste diversitatea fructelor consumate, 36% dintre respondenti au consumat in ultima saptamana unul sau doua fructe diferite, 50% au consumat 3 sau 4 fructe diferite, o varietate mai mare a fructelor consumate (5 fructe diferite sau mai mult) este caracteristica doar pentru 14% dintre respondenti. Desigur, trebuie sa tinem cont si de sezonalitate aici, aceasta fiind o perioada in care varietatea fructelor este scazuta.

Mese preponderent de legume, consuma zilnic doar 20% dintre respondenti, procentul cel mai mare, 41% dintre respondenti consumand astfel de mese de 1-2 ori pe saptamana. Femeile consuma cu mult mai des decat barbatii mese preponderent de legume (de 6-7 ori pe sapt cele mai multe), barbatii consumand de obicei de numai 1-2 ori pe saptamana astfel de mese. Persoanele de 45-60 ani consuma de 3-5 ori pe saptamana mese formate mai ales din legume in timp ce tinerii intre 15 si 29 ani de numai 1-2 ori pe saptamana.

La intrebarea Ce legume si verdeturi ati consumat dvs. personal mai des in ultima saptamana?, pe primele locuri se situeaza: rosiile – 43%, morcovii – 42%, salata verde – 38%, castravetii – 33%, ceapa verde – 27%. Femeile consuma in mai mare masura decat barbatii legumele verzi: ceapa si fasole verde, salata verde, mazare, spanac, urzici, varza, dar si morcovi, ridichi. Barbatii depasesc femeile la consumul de rosii, ceapa si usturoi (uscate).

Citește și:

Cartoful a fost mentionat doar de 19% dintre respondenti la intrebarea despre legumele consumate in ultima saptamana, insa studiul nu contrazice ipoteza testata in multe studii anterioare: si anume faptul ca acest aliment este hrana de baza la romani. 94% dintre romani au raspuns cu DA la intrebarea: Ati consumat cartofi in ultima saptamana? Concluzia o tragem singuri: cartoful nu este perceput ca o leguma ci ca un fel principal de mancare pe masa romanilor.

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.