Setari Cookie-uri

Atitudini si perceptii fata de alimentatia sanatoasa

Mancarea din fast-food-uri nu este in top 3 alimente care dauneaza sanatatii conform studiului Atitudini si perceptii fata de alimentatia sanatoasa

4. SUCURILE CARBOGAZOASE – CONSUMATE IN LOCUL APEI PLATE

Alimentele de baza ale romanilor sunt: cartoful si painea alba.

Rezultatele intrebarii Dvs. personal ati consumat in ultima saptamana urmatoarele alimente? confirma ipoteza ca romanii consuma cel mai mult cartoful: 94% mentioneaza ca a consumat in ultima saptamana cartofi. Insa de data aceasta cartoful este consumat mai mult fiert sau copt decat prajit (78% comparativ cu 54%).

Cartoful este urmat de painea alba (76%) si apa plata (67%). Ce bea restul romanilor? 58% dintre cei care nu au consumat apa plata, au baut sucuri carbogazoase, racoritoare. Asadar, apa plata care ar trebui consumata in proportie de 100% a fost inlocuita de sucurile carbogazoase de catre 14% dintre romani.

Alte alimente consumate in ultima saptamana de catre populatia urbana 15-60 de ani, sunt: cascaval+branza topita - 61%, iaurtul simplu -59%, ciocolata, boamboane - 58%, miere - 55%, painea neagra - 52%, salam/parizer/carnati – 49%.


70% dintre romanii din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 15 si 60 de ani mentioneaza ca pentru a prepara alimentele intr-un mod sanatos, trebuie sa ai timp. De asemenea, 55% din totalul celor intervievati sunt intru totul de acord ca alimentele sanatoase sunt mai gustoase iar 65% considera ca pentru a manca sanatos trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar.

Citește și:

De asemenea, alimentatia sanatoasa este asociata cu situatii deosebite: 75% sunt de acord ca alimentatia sanatoasa este recomandata de medic pentru oamenii cu diverse boli iar 68% considera ca cei care vor sa slabeasca mananca sanatos.

O diferentiere dintre barbati si femei este data si perceptia asupra situatiilor in care trebuie adoptata o alimentatie sanatoasa. Daca femeile considera ca o alimentatie sanatoasa trebuie adoptata de catre cei care vor sa slabeasca, barbatii asociaza mai degraba alimentatia sanatoasa cu dietele tinute de bolnavi.
In legatura cu disponibilitatea alimentelor sanatoase in marile magazine (hypermarket-uri, marile supermarket-uri), romanii considera in proportie de 65% ca aceste alimente sunt mai greu de gasit in magazine. Persoanele de 45-60 ani considera in cea mai mare masura ca trebuie sa ai timp si informatii pentru a adopta o alimentatie sanatoasa si ca produsele acestea nu se gasesc usor in marile magazine. De asemenea, femeile cu studii superioare considera, mai mult decat celelalte categorii demografice, ca alimentele sanatoase sunt mai greu de gasit in marile magazine

Citește și:

6. CUM TREBUIE SA GATIM PENTRU A MANCA SANATOS?

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.