Setari Cookie-uri

10+1 mituri despre contraceptie

Fiecare femeie activa sexual ar trebui sa stie cum sa se protejeze atat impotriva BTS-urilor (boli cu transmitere sexuala) cat si impotriva unei sarcini nedorite. Din pacate fie din lipsa de timp, din ignoranta sau pur si simplu din imposibilitatea de a avea acces la surse avizate de informatii cum sunt cele medicale femeile aleg sa caute raspunsurile intrebarilor cu privire la viata sexuala fie pe internet, fie la femeile mai in varsta, la prietene sau oriunde numai in cabinetul medicului nu.

Spermatozoidul este una dintre cele mai mici celule din corp. Daca barbatul a ejaculat in interiorul vaginului niciun dus intravaginal, facut el chiar si cu spermicide sau alte substante, nu poate asigura protectia femeii impotriva sarcinii, mai ales ca spermiile odata eliberate migreaza in uter si apoi in trompele uterine unde asteapta sa intampine ovulul. E de ajuns sa supravietuiasca un spermatozoid si el poate fecunda ovulul.

4. Daca alaptez nu pot ramane insarcinata

In timpul alaptarii un hormon numit prolactina este in concentratii crescute si acesta inhiba secretia de estrogeni, astfel sarcina nu ar trebui sa apara. Evident ca nu trebuie sa va bazati pe ceea ce ar trebui sa se intample de obicei sau sa mergeti pe ideea “nu mi se intampla tocmai mie tocmai acum” caci si in aceste conditii hormonale din timpul alaptarii se poate produce ovulatia, astfel ca, desi sansele sunt mici, exista riscul de a ramane insarcinata.

Citește și:

5. Prima oara nu raman insarcinata

Cercetatorii au scos la iveala faptul ca prima oara, din contra, sansele sunt mult mai mari de a ramane insarcinata decat la un contact sexual oarecare caci din cauza emotiilor sunt eliberate anumite substante ce pot produce chiar o ovulatie spontana tocmai la aceasta prima experienta. Astfel ca sansa de a ramane insarcinata creste chiar. Mai mult decat atat, biologic vorbind (daca nu ai afectiuni care au ca efect infertilitatea) de la prima menstruatie o femeie este apta de a ramane insaricnata, chiar si la varste mici, cand sunt riscuri ca bebelusul sa nu se dezvolte corespunzator, insa femeia poate ramane insarcinata.

6. Daca sunt “bolnava” nu raman insarcinata

Chiar daca prezinti o infectie genitala, o vaginita de exemplu care creaza local un mediu nefavorabil supravietuirii spermiilor, totusi in timpul ejacularii lichidul spermatic este ejectat adanc astfel ca dintre sutele de milioane de spermii (200-350 de milioane) care sunt eliberate in timpul unei singure ejaculari este suficient sa traiasca una care sa ajunga la ovul si sa-l fecundeze.

Citește și:

7. Nu raman insarcinata daca nu am orgasm

Este adevarat ca in timpul orgasmului sunt eliberate anumite substante care favorizeaza sarcina si mai les sexul copilului, fiind sanse mai mari sa se nasca baiat. Explicatia consta in faptul ca femeia elimina in timpul orgasmului substante care neutralizeaza aciditatea vaginala (ucigatoare pentru spermiile Y). Astfel se mareste viabilitatea spermiilor Y. Dar legatura intre sarcina si orgasm nu prea exista.

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.