Setari Cookie-uri

10+1 mituri despre contraceptie

Fiecare femeie activa sexual ar trebui sa stie cum sa se protejeze atat impotriva BTS-urilor (boli cu transmitere sexuala) cat si impotriva unei sarcini nedorite. Din pacate fie din lipsa de timp, din ignoranta sau pur si simplu din imposibilitatea de a avea acces la surse avizate de informatii cum sunt cele medicale femeile aleg sa caute raspunsurile intrebarilor cu privire la viata sexuala fie pe internet, fie la femeile mai in varsta, la prietene sau oriunde numai in cabinetul medicului nu.

10. Contraceptivul de urgenta face minuni

Pilulele contraceptive de urgenta se iau exceptional atunci cand femeia a avut un act sexual neprotejat si exista riscul aparitiei sarcinii. Insa aceste contraceptive in niciun caz nu sunt de uz frecvent, nerecomandandu-se utilizarea lor mai des decat o data pe an, avand efecte nocive! Nu utilizati contraceptivul de urgenta ca metoda uzuala de contraceptie si, mai mult, puteti ramane insarcinata chiar daca il folositi, mai ales prin nerespectarea intervalelor de ora indicate in prospect.

11. Sunt prea tanara sau prea batrana ca sa raman insarcinata

In ambele variante de varsta o femeie poate ramane insarcinata daca are ciclu menstrual, iar in cazul celor aflate in pragul menopuazei de asemenea. Exista posibilitatea ca menstruatia sa nu fi venit cateva luni si sa credeti ca a incetat, ma refer la femeile aflate in pragul menopauzei, si tocmai cand ati intretinut contactul sexual sa aveti ovulatie si astfel sa ramaneti insarcinata.

Citește și:

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.