Setari Cookie-uri

Ghid de contraceptie - partea a doua

Pe langa metoda calendarului exista o serie de alte metode de contraceptie pe care vi le prezentam in urmatoarele randuri:

Steriletul

Aceasta este o metoda contraceptiva veche si consta in introducerea unui corp strain in uter. Acesta impiedica nidatia (cuibarirea oului) si alte mecanisme secundare. Steriletele pot fi simple (din plastic), cu cupru (mecanism chimic), cu progestron (mecanism normal). Eficacitatea steriletelor este destul de mare (in ordine crescatoare pentru tipurile enumerate mai sus), apropiata de cea a contraceptivelor orale. Steriletul trebuie aplicat numai de catre medicul specializat, necesita un control genital prealabil si periodic ulterior, are un cost redus, este o metoda contraceptiva comoda insa prezinta o serie de dezavantaje: creste cantitatea sangerarii, creste frecventa BIP si provoaca senzatia psihica de corp strain. Nu protejeaza impotriva bolilor cu transmisie sexuala.

Steriletul de urgenta

Steriletul de urgenta trebuie aplicat in maxim 5 zile de la contactul sexual neprotejat si are o eficienta ridicata. Steriletul se aplica numai de catre medicul specializat. Nu protejeaza impotriva bolilor cu transmisie sexuala.


Sursa: www.gynecoland.ro


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.