Setari Cookie-uri

Scapa de durerile menstruale

Ciclul menstrual dureros sau dismenoreea reprezinta o problema lunara ce sta in calea bunei dispozitii a femeilor de toate varstele. Majoritatea femeilor au, cel putin ocazional, dureri la menstruatie. Aproximativ 7% dintre femei prezinta dureri menstruale atat de intense incat sunt nevoite sa intrerupa activitatile zilnice si li se indica repaus la pat.

Tratamentul cu progestogeni, compusi ce au structura asemanatoare progesteronului (unul din hormonii feminini, secretat in a doua perioada a ciclului lunar).

Sistemele hormonosecretoare: se dispun intrauterin si s-au dovedit foarte eficace, iar pe termen lung au mai putine efecte adverse decat tratamentele hormonale administrate pe cale orala.

Tratamente naturiste pentru durerile menstruale (dismenoree)

Uleiul de catina, de peste si zincul

Aceste uleiuri sunt disponibile sub forma de capsule si sunt foarte bogate in vitamine ca: A, E, D, K, B etc.

Extract de afine, seminte de struguri, spirulina si vitamina C

Modereaza procesele inflamatorii si au o actiune relaxanta asupra femeilor care de multe ori sunt agitate si prezinta schimbari emotionale in aceasta perioada.

Ceaiuri si tincturi

Ceaiuri din: frunze de amarant, galbenele, musetel, coada soricelului. De asmenea si tincturile din aceste plante s-au dovedit eficace in cazul dismenoreei.

Citește și:

Foto front si main: Africa Studio - shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.