Setari Cookie-uri

Tipologiile sindromului premenstrual

Sindromul premenstrual este un complex de simptome patologice ce se manifesta cu aproximativ o saptamana inaintea menstruatiei si care afecteaza din ce in ce mai multe femei odata cu inaintarea in varsta. Aparitia acestui sindrom variaza intre varstele 20 si 55 de ani si se manifesta printr-un complex de simptome ce variaza de la o femeie la alta, aceasta putand prezenta migrene, dereglari ale digestiei cu stari de greata, voma, tulburari de tranzit, instabilitate psiho-emotionala, umflarea si sensibilizarea sanilor, nervozitate, ameteli, insomnie, dureri musculare si articulare etc.

Cum tratam?

Zaharul din dulciuri este bun, creste glicemia insa aceasta reglare a glicemiei se mentine pe o peiroada scurta de timp. Cele mai bune alimente indicate sunt cerealele dulci, fructe, miere, dulceturi, unele legume precum cartofi, sfecla etc.


4. A patra tipologie a SPM incadreaza acele femei care, datorita dezechlibrelor hormonale privind raportul etrogen / progesteron (ca mai sus), prezinta o serie dedezechilibre psihice in care capacitatea de memorare scade, uita «de la mana pana la gura», ezita in actiuni de rutina, care nu prezinta riscuri majore, nu reusesc sa savarseasca ceea ce isi propul, devin depresive atat de mult incat pot plange sau simt nevoia sa povesteasca cuiva tragedia prin care trec ele, «tragedie» care de multe ori este motivata de elemente minore, nesemnificative. Aceste femei sunt deprimate in aceasta perioada.

Cum tratam?

Cea mai buna terapie se obtine prin sport. Aceste femei trebuie sa practice mai ales in aceasta perioada exercitii fizice cu regularitate, caci in urma acestora sunt secretate endorfine, unele dintre cele mai bune euforizante naturale si totodata ele imbunatatesc si memoria. Ca alimente, trebuie consumate cele cu un continut bogat in calciu, magneziu si complexul vitaminic B, precum branzeturi, oua, orez, soia, carne de pui, vita sau peste etc.

In conditiile in care modificarea dietei si introducerea exercitiilor fizice nu duc la ameliorarea simptomatologiei SPM este indicat sa va prezentati la medicul ginecolog si sa urmati o terapie individualizata manifestarilor dumneavoastra.

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.