Setari Cookie-uri

Tratamente hormonale pentru menstruatia abundenta

Tulburarile menstruale sunt foarte frecvente si nu exista femeie care, la un moment dat, sa nu fi avut astfel de tulburari privind ciclul menstrual. O problema cu care toate femeile s-au confruntat sau se confrunta inca, indiferent de varsta, este sangerarea abundenta la menstruatie sau hipermenoreea (menoragie). Totusi aceste sangerari sunt predominante varstei tinere sau femeilor aflate la varsta cand menopauza se apropie.

Femeile cu aceasta tulburare acuza:

  • Sangerari menstruale care necesita timp de cateva ore consecutive schimbarea absorbantului la interval de o ora ori schimbarea absorbantului in timpul noptii;
  • Menstruatie care dureaza mai mult de 7 zile;
  • Sangerari menstruale ce o impiedica sa desfasoare anumite activitati;
  • Oboseala, tulburari de respiratie (semnele anemiei);
  • Dureri abdominale in timpul menstruatiei.

Dieta si exercitiile fizice influenteaza pozitiv ciclul menstrual, insa sunt femei a caror menstruatie continua sa fie abundenta chiar daca respecta un regim adecvat si au o activitate fizica optima.

De cele mai multe ori problemele acestor femei sunt de natura hormonala ce nu pot fi ameliorate doar prin dieta si exercitii fizice. In cazul acestor femei medicii ginecologi recomanda terapia hormonala.

Este important ca o femeie sa aiba o sangerare menstruala normala, nu abundenta, caci altfel pierde prea mult sange si, odata cu acesta, pierde calciu, fier, globule rosii, celule sanguine, nutrienti, porteine si orice alta substanta ce se afla in sange. Am auzit vorbe din popor care sustineau ideea ca sangele menstrual este un “sange rau” care trebuie eliminat. Nu este asa, sangele menstrual este acelasi sange care circula prin intreg organismul ci nu un depozit aparte ce se elimina la menstruatie. Particularitatile sangerarilor menstruale constau in faptul ca acestea contin si mucoasa uterina care se elimina, tocmai pentru a-i fi luat locul de o mucoasa nou, fertila, bine dezvoltata pentru a putea intretine o viitoare sarcina.

Citește și:

Concluzionand, sangerarile menstruale pot duce la anemie si epuizarea organismului in cazu in care acestea sunt abundente. Daca aceste sangerari nu se normalizeaza prin metode naturale, atunci va trebui sa apelati macar pentru o perioada la tratamentele hormonale.

De obicei, daca nu se produce ovulatia, deci nu a existat o concentratie suficienta de progesteron, menstruatia va fi abundenta. Aceeasi problema menstruala apare si in cazul unor dezechilibre hormonale ce intereseaaza atat progesteronul cat si estrogenii, alti hormoni sexuali feminini.

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.