Setari Cookie-uri

Negii genitali - semnal de alarma sau nimic ingrijorator?

Care sunt cauzele apritiei negilor genitali si cum pot fi tratati!

Cum se transmite HPV?

Negii genitali reprezinta o BOALA CU TRANSMITERE SEXUALA, mod de transmitere care este cel mai cunoscut. Insa, in afara actului sexual, exista din pacate si alte metode prin care acest virus se poate transmite, fiind aproape imposibil sa te protejezi complet fata de o posibila infectare (recent prin vaccinare se poate preveni aceasta infectie).

Exista peste 100 de tulpini de HPV care pot infecta omul, dintre care cateva tulpini infecteaza zona genitala, iar dintre acestea doua tulpini sunt foarte virulente si pot declansa cancer de col uterin: tulpinile 16 si 18.

Acest virus se poate transmite:

  • Prin contacte sexuale neprotejate de orice natura: sex vaginal, anal, oral, prin frecarea pur si simplu a zonelor genitale, piele pe piele, fara a exista copulatia;
  • Prin contact piele-piele: contactul direct al pielii neinfectate cu cea infectata determina infectia, spre exemplu partenerul poate atinge cu mana o zona din corpul ei si a infectat-o, sau invers! Nu trebuie obligatoriu sa existe leziuni pe piele pentru a se transmite virusul! Chiar daca folositi prezervativ, prin contactul pielii din zona pubiana virusul se transmite!
  • Prin atingerea unor obiecte de uz personal se transmite: prosop, lenjerie de pat recent folosita sau lenjerie intima, atentie vara la probarea la comun a costumelor de baie (de la prietene sau in unele magazine unde regulile nu sunt stricte etc).
  • Calea materno-fetala, prin care mama poate transmite infectia nou-nascutului la nastere (prin contact vaginal sau cu colul)
  • Calea medicala: instrumente chirurgicale sau de control uzual incorect sterilizate: examinarea ginecologica a vaginului si colului cu valve de xemplu sau pensa de recoltare a secretiilor sau alte instrumente meicale, de aceea se recomanda efectuarea oricarei analize sau interventii in sedii medicale, atestate, nu babesti de exemplu!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.