Setari Cookie-uri

Triunghiul terapeutic impotriva obezitatii

Obezitatea infantila este una dintre cele mai serioase probleme de sanatate publica ale secolului 21! La nivel mondial, in 2010, numarul copiilor care sufereau de obezitate atingea cifra de 42 milioane. Triunghiul terapeutic impotriva obezitatii infantile se afla la indemana fiecarui parinte.

Pentru a avea o rutina buna de somn:

Pastrati un program regulat pentru culcare si ora de trezire

Fiti consecventi in aplicarea rutinei de somn! In primii ani o poveste sau mai tarziu o activitate relaxanta vor incuraja un somn bun.

De la inceput incurajati copilul sa adoarma singur, in patul lui.

Urmati si dumneavoastra propriile reguli in ceea ce priveste somnul. Incercati sa aveti un somn odihnitor pentru a putea sa functionati optim in timpul zilei. Clinica de Pediatrie Medicover din Bucuresti este singura clinica din tara cu specialisti in somnologie pediatrica. Somnul este una dintre cele mai importante resurse pentru cresterea si dezvoltarea cerebrala a copilului tau. Specialistii nostri isi propun sa trateze tulburarile de somn aparute la copii de la primele luni de viata si pana la adolescenta.

Pachetul de acasa combate tentatia mancarii de la fast-food

Alimentatia necorespunzatoare varstei si a nevoii de crestere a copiilor este primul factor care duce la cresterea in greutate. Copiii mananca alimente multe si de proasta calitate! Aceasta este concluzia la care au ajuns medicii nutritionisti in urma analizarii comportamentului alimentar al tinerilor. Triunghiul terapeutic impotriva obezitatii. Sau cum sa combati obezitatea la copii!

Citește și:

"Una dintre cauze este tentatia mancarurilor de tip fast-food, alimente goale in valoare nutritionala insa bogate in aport de calorii. Dulciurile, chipsurile, junk foodul, primeaza in alegerea copiilor, in detrimentul legumelor, al fructelor si al cerealelor sau lactatelor. Parte din vina este si a parintilor care nu insufla copiilor o inclinatie catre mancarea sanatoasa, incepand cu realizarea unui pachetel pentru pauza de pranz in locul banilor de buzunar cu care cei mici isi cumpara tot felul de mancaruri nesanatoase", a explicat dr. Corina Paul, specialistul Medicover, consilier pe probleme nutritionale.

Joaca virtuala afecteaza cresterea armonioasa a copiilor

Lipsa activitatii fizice este o alta cauza a cresterii necontrolate In greutate! Daca in urma cu 30 - 40 de ani copiii preferau jocul in aer liber, mersul pe bicicleta, inotul ca activitati libere, generatia actuala de copii prefera sa inlocuiasca tot mai mult miscarea cu jocurile video, calculatorul, emisiunile TV, activitati care sunt in defavoarea cresterii armonioase a copiilor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.