Setari Cookie-uri

Triunghiul terapeutic impotriva obezitatii

Obezitatea infantila este una dintre cele mai serioase probleme de sanatate publica ale secolului 21! La nivel mondial, in 2010, numarul copiilor care sufereau de obezitate atingea cifra de 42 milioane. Triunghiul terapeutic impotriva obezitatii infantile se afla la indemana fiecarui parinte.

"Implicarea parintilor si educatia detin un rol deosebit de important in acest sens. Parintii trebuie sa participe alaturi de copii la activitati in aer liber, sa-i sustina in desfasurarea unei activitati fizice regulate, chiar in practicarea cu regularitate a unui sport. miscare fizica copii Mersul cu bicicleta sau cu rolele, inotul, tenisul pot deveni un mod de petrecere a timpului liber la care participa parintii impreuna cu copiii. Jocurile de grup (fotbal, volei) sau de sezon (schi, patinaj) se pot de asemenea practica de catre intreaga familie, in timpul liber sau in vacante", explica specialistul Medicover.

Problemele in familie duc la consumul necontrolat de alimente

Nu ii subestimati pe cei mici! Copiii sunt extrem de receptivi fata de climatul ce predomina in viata de familie, chiar daca aparent parintii incearca sa il protejeze de tensiunile cotidiene. Factorul psihologic are un rol important in aparitia obezitatii la copii. Dintre cauzele psihologice care pot favoriza aparitia obezitatii amintim climatul familial tensionat, evenimentele traumatice (decesul/boala unei persoane dragi, divortul parintilor, intrarea in colectivitate).

Citește și:

"Consumul excesiv de alimente si cresterea in greutate a copilului poate fi o forma de expresie a depresiei acestuia sau a altor stari emotionale. Mancatul apare astfel ca o modalitate de a evita suferinta sa si neputinta In raport cu ceea ce sunt ceilalti, cu intelegerea lor, cu ceea ce asteapta de la el", potrivit dr. Corina Paul, medic primar pediatru in cadrul Medicover.

Familia, primia linie de "aparare" impotriva obezitatii

Parintii reprezinta prima linie de "aparare" a copilului impotriva obezitatii.

Triunghiul terapeutic impotriva obezitatii infantile se afla la indemana fiecarui parinte:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.