Setari Cookie-uri

Testul de paternitate, interviu cu Dr. Frank Pfannenschmid

Domnul Doctor Frank Pfannenschmid este Director General DelphiTest GmbH Germania.

Interviu cu Dr. Frank Pfannenschmid, Director General DelphiTest GmbH Germania.

- Buna ziua Dle. Dr. Frank Pfannenschmid si multumim ca ati acceptat interviul nostru.
- Buna ziua.

- Genetica a dezvoltat in ultimii ani un nou produs: testul de paternitate.
- Este foarte adevarat si s-au extins foarte mult in intreaga lume.

- Ce ne puteti spune despre DelphiTest GmbH?
- Am inceput aceasta afacere in urma cu 7 ani. La inceput ne-am concentrat activitatea pe proiecte si servicii stiintifice in domeniul geneticii. In principal, clientii nostrii veneau din partea universitatilor, a departamentelor medicale si al companiilor farmaceutice din Germania. In anul 2001 am inceput sa oferim teste de paternitate catre clienti privati. Asa a fost infiintata DelphiTest GmbH.

- A fost dificila perioada de inceput a afacerii?
- Sigur ca da. Germania este cunoscuta pentru fiscalitatea sa ridicata si este dificil sa finantezi perioada de inceput. Trei mari probleme am intampinat la acea data: finantarea echipamentelor de laborator care sunt destul de scumpe, gasirea celor mai buni angajati (toti angajatii nostrii sunt specializati in biologie moleculara la universitati din Germania) si, nu in ultimul rand, gasirea de noi clienti in fiecare zi si consolidarea pozitiei noastre pe piata.

- Unde este DelphiTest astazi?
- Suntem una dintre cele mai de succes companiei din Germania care ofera teste de paternitate. Clientii nostrii nu sunt numai din Germania; ei sunt din lumea intreaga.

- Ce ne puteti spune despre laboratorul dumneavoastra?
- Laboratorul nostru este situat in Regensburg, Germania. Multe teste de paternitate sunt oferite de catre firme care nu dispun de propriul laborator si nici de instruirea necesara sau de competenta. Din pacate, majoritatea clientilor acestora nu au cum sa afle care laborator se ocupa de testul lor. Exista multe oferte “ieftine” pe piata. Multe dintre aceste firme au echipamente invechite si utilizeaza metode perimate. In consecinta, rezultatele nu sunt demne de incredere si nu ar trece de nici un control standard german de calitate. Laboratoarele germane sunt cele mai bune in ceea ce priveste controlul calitatii, pregatirea angajatilor si coeficientul de siguranta. Suntem membri ai “VALID e.V.”, o institutie care adera la standarde stricte de calitate. Pentru a obtine calitatea de membru, fiecare laborator trebuie sa indeplineasca anumite cerinte extrem de stricte, fiind testat la intervale regulate. In Germania exista cel putin 100 de firme care vand teste genetice si de paternitate. Pana in prezent, numai opt laboratoare s-au alaturat si au fost acceptate de VALID. Firmele care nu dispun de propriile facilitati si care nu au calificarea necesara nu sunt eligibile pentru a deveni membre ale acestei institutii. Statutul de membru al VALID garanteaza inalta calitate si va ofera confort psihic. In special din cauza faptului ca firme intermediare si laboratoare fondate prin mijloace frauduloase au intrat pe piata, oferind analize de o calitate foarte slaba.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.