Setari Cookie-uri

Testul de paternitate, interviu cu Dr. Frank Pfannenschmid

Domnul Doctor Frank Pfannenschmid este Director General DelphiTest GmbH Germania.

- De ce apeleaza oamenii la aceste teste de paternitate?
- Expertii estimeaza ca intre 10% si 20% dintre copii legitimi nascuti nu sunt copiii biologici ai sotului (“Die Welt”, 11. Oct 1999). De obicei mama stie cine este tatal biologic al copiilor sai. In consecinta este surprinzator ca intre 20% si 30% din toate testele efectuate sunt cerute de catre femei. Un test molecular biologic este de obicei singura metoda pentru ca mama si potentialul tata sa fie siguri de paternitate.

- Ne puteti descrie ce este testarea biologica moleculara?
- Testarea biologica moleculara moderna permite ca dumneavoastra sa fiti siguri de paternitate sau de faptul ca cineva cu siguranta nu este tatal copilului. Aceasta metoda nu numai ca este mult mai exacta, dar are si un raport cost-calitate mult mai eficient decat metodele traditionale. Avem nevoie doar de cateva celule din corpul tatalui si al copilului. Prelevarea unei mostre este o metoda simpla: luati lichid din cavitatea bucala, o periuta de dinti sau un muc de tigara si trimiteti-le prin posta laboratorului nostru. In timpul testului molecular de paternitate selectam regiuni specifice ale ADN-ului tatalui si copilului si apoi le comparam. Aceasta comparatie ne permite sa atingem o probabilitate de cel putin 99.99%. Daca este necesar, putem testa mai multe regiuni ale ADN-ului, in acest caz atingand un procent de 99,99999%.

- Cine mai apeleaza la aceasta testare biologica moleculara?
- Azi, testele de paternitate biologice moleculare sunt utilizate de o varietate de entitati. Tribunalele, politia, serviciile de protectie a copilului, detectivii, avocatii si doctorii, toti folosesc aceste teste. Din ce in ce mai multe persoane private utilizeaza aceste teste necostisitoare si rapide,in special pentru confortul lor psihic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.