Setari Cookie-uri

Testul de paternitate, interviu cu Dr. Frank Pfannenschmid

Domnul Doctor Frank Pfannenschmid este Director General DelphiTest GmbH Germania.

- Este respectata confidentialitatea informatiilor?
- Toate informatiile vor fi tratate cu maximum de confidentialitate si nu sunt transmise unor terte parti. Mostrele dumneavoastra nu vor fi utilizate pentru alte teste. Toate analizele sunt realizate in laboratorul detinut de compania noastra. In momentul primirii mostrelor, nici una dintre acestea nu paraseste incinta laboratorului nostru. Daca doriti, putem distruge toate datele dupa ce v-au fost furnizate rezultatele testului dumneavoastra.

- Cum a primit societatea germana aceste teste de paternitate?
- Ei bine, o mica parte a societatii noastre s-a aratat sceptica. Inca discutam despre efectuarea unui test de paternitate fara consimtamantul mamei. Sunt cateva argumente interesante ce vin de la politicieni, avocati si persoane private. Anumite persoane considera ca nu trebuie colectate informatii fara acordul tuturor persoanelor implicate, dar pe de alta parte este dreptul tatalui de a sti daca este tatal biologic al copiilor sai sau orice copil ar trebui sa-si cunoasca parintii biologici. Dar cea mai mare parte a societatii germane a reactionat pozitiv, toti cei implicati beneficiind: tatal verifica realitatea si-si indeparteaza temerile, mama verifica cine este adevaratul tata, in cazul in care a avut mai multi parteneri, iar copilul afla adevarul despre parintii sai. Oricum, cele mai multe teste sunt pozitive, iar sotul nu mai are nicio temere si-si concentreaza afectiunea asupra familiei sale. Cunosc cazuri in care tatii refuzau sa mai faca un al doilea copil din cauza incertitudinii in care traiau. Dupa aflarea rezultatului pozitiv, au fost bucurosi sa aiba mai multi copii.

- Cate teste de paternitate efectuati pe an?
- Efectuam in jur de 3000 de teste anual, dar clientii nostrii, asa cum am mentionat anterior, sunt din Europa, America de Nord si de Sud, din Africa etc.

- Ce parere aveti despre piata romaneasca?
- In acest moment piata este destul de mica. Numai cateva companii ofera aceste servicii si cateva dintre ele chiar sunt foarte scumpe. Cred ca multi cetateni romani nu sunt informati despre evolutiile din domeniul genetic si despre posibilitatea efectuarii unor teste de paternitate pe baza ADN-ului. In plus, este dificil sa-i informezi despre ultimile descoperiri din genetica. Un motiv in plus de a multumi ziarului dumneavoastra pentru posibilitatea oferita de a informa publicul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.