Setari Cookie-uri

Exercitii fizice pentru eliminarea stresului

Ritmul de munca din zilele noastre, lipsa sportului si tendinta spre o dieta haotica si nesanatoasa fac ca toate mecanismele naturale de lupta in fata stresului ale omului sa fie abolite.

Meditatie... si bucurie

Probabil cuvantul “meditatie” va duce cu gandul la acea pozitie cu picioarele incrucisate si podul palmei sprijinita pe genunchi, intr-o totala liniste, in care incercati sa va “curarati” mintea de griji. Acest exercitiu este destul de greu si e util pentru cei care au invatat prin numeroase repetitii sa isi controleze mintea, gandirea, imaginatia. Insa pentru majoritatea dintre noi acest tip de meditatie nu are neaparat efect, mai ales ca multi au familii si nu se pot retrage intr-un colt cu deplina liniste. Stiati ca exista mai multe tipuri de meditaie? Unul dintre acestea este deosebit de placut si vesel, care totodata imbina relaxarea psihica cu miscarea energica, avand mare efect in eliminarea stresului. Este vorba despre meditatia prin dans. Melodiile pentru acest tip de meditatie sunt mai speciale si le puteti gasi in diverse site-uri pe internet, ele au un ritm relativ stabil si cu usoare fluctuatii de intensitate, fiind destul de lungi. Practic, pe o astfel de melodie trebuie sa va permiteti sa va miscati in voie, orice miscare doriti o putei face, pastrand ritmul muzicii. Astfel incercati sa eliminati toate grijile, toate neajunsurile si nervii acumulati, toate dorintele de cearta sau vorbele frumoase pe care nu le-ati spus, orice stare.

Citește și:

Exercitiile de pozitie corporala

Pozitia corpului e importanta pentru relaxare sau tonifiere. Ati observat ca atunci cand sunteti fara griji si cu sentimentul de multumire alegeti o anumita pozitie pe scaun sau in pat? De exemplu va lasati pe spate si ridicati bratele sau va intindeti pe spate cu bratele desfacute sau incrucisate sub cap si cu picioarele relaxate? Anumite pozitii ale corpului sunt strans legate de starea psihica a omului. Tocmai pe acest principiu au fost scirse numeroase tratate despre limbajul trupului. Astfel, adoptarea unor pozitii corporale de relaxare in conditii de stres “pacalesc” organismul ca ar urma o relaxare sau un succes.
Spre exemplu, dincolo de pozitiile pe care le-ati observat personal ca le adoptati atunci cand va simtiti bine, oameni care au cercetat miscarea corpului si efectele acesteia asurpa organismului propun si alte exercitii de relaxare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.