Setari Cookie-uri

Exercitii fizice pentru eliminarea stresului

Ritmul de munca din zilele noastre, lipsa sportului si tendinta spre o dieta haotica si nesanatoasa fac ca toate mecanismele naturale de lupta in fata stresului ale omului sa fie abolite.

Unele dintre acestea este indicat sa le practicati in fiecare dimineata, dupa ce v-ati baut cafeaua, ati luat micul dejun si eventual ati facut un dus, energizand foarte mult organismul, in ciuda simplitatii lor. Va asezati pe podea, un picior il indoiti astfel incat varful sa fie in dreptul pelvisului, cat mai aproape sau chiar lipit de trunchi, iar celalalt picior cu varful intins si indreptat, facand un unghi cat mai mare cu primul picior.

Un alt exercitiu consta in indoirea ambelor picioare astfel incat talpile sa se atinga iar calcaiele sa fie cat mai aproape de trunchi, poate chiar lipite daca puteti, relaxand genuncgii si incercand sa atingeti cu ei podeaua. Alt exercitiu simplu consta in intinderea pe burta, picioarele apropiate, apoi va ridicati doar trunchiul impingand in maini, ca o extensie – bazinul ramane pe podea, dar indoiti coloana cat puteti. Aceste exercitii dor mai ales la inceput, insa este normal sa fie asa. Tousi nu trebuie sa exagerati sa faceti intinderi musculare sau tendinoase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.