Setari Cookie-uri

10 beneficii ale alergarii

Abia asteptam sa imi gasesc putin timp liber sa profit de vremea minunata ce tocmai s-a instalat dupa lungile ploi, pentru a-mi incepe antrenamentele de vara, mai exact pentru a iesi la alergat. Asa am imbracat cu drag treningul, am incaltat adidasii mei preferati cu silicon in dreptul calcaiului pentru atenuarea socurilor si protectia genunchilor si am luat grabita drumul Parcului Herastrau incumetandu-ma sa alerg macar doua ture de parc. Alerg mult pentru ca fac aceasta activitate de ani de zile imediat ce vremea calda se instaleaza.

3. Cresterea performantelor cerebrale – sportul aduce beneficii si in privinta circulatiei cerebrale. Astfel creste oxigenarea si nutritia cerebrala, crescand performantele intelectuale, capacitatea de memorie, de concentrare, facilitand starea de veghe si asa mai departe.
4. Alergarea reduce considerabil nivelul de stres si combate eficient starea de oboseala.
5. Alergarea “incarca” depozitele energetice. Studii de specialitate au demonstrat ca persoanele care alearga regulat sunt mai energice, mai pline de viata si mai optimiste decat cele sendentare.
6. Alergarea previne depresia si alte tulburari comportamentale. Specialistii sustin ca alergarea si sportul in general, practicat cu regularitate, creste optimismul, stima de sine si initiativa.
7. Alergarea produce, in timp, cresteri considerabile de endorfine – “hormonul fericirii”. Nu e de mirare ca atletismul este considerat a fi singurul sport care poate da dependenta.
8. Alergarea arde foarte multe calorii. Este mai greu la inceputul antrenamentelor cand inca nu ati invatat sa respirati iar musculatura nu s-a obisnuit inca cu efortul. Dar daca perseverati, veti vedea ca alergarea este foarte placuta si totodata va ajuta sa va mentineti o sanatate de fier si o silueta de invidiat.
9. Regleaza metabolismul – reduce hormonii de stres, creste metabolismul bazal, creste tonusul organismului.
10. Intareste sistemul osos si previne osteoporoza. De asemenea creste si libidoul, mentinand “performantele” sexuale. Tot alergarea incetineste procesele de senescenta ajutandu-ne sa ne mentinem tineri.
Citește și:

Desigur ca sportul aduce mult mai multe beneficii decat cele enumerate, pot fi umplute zeci de pagini in care se descriu aceste beneficii.

Ce trebuie sa stiti inainte sa iesiti la alergat:

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.