Setari Cookie-uri

10 beneficii ale alergarii

Abia asteptam sa imi gasesc putin timp liber sa profit de vremea minunata ce tocmai s-a instalat dupa lungile ploi, pentru a-mi incepe antrenamentele de vara, mai exact pentru a iesi la alergat. Asa am imbracat cu drag treningul, am incaltat adidasii mei preferati cu silicon in dreptul calcaiului pentru atenuarea socurilor si protectia genunchilor si am luat grabita drumul Parcului Herastrau incumetandu-ma sa alerg macar doua ture de parc. Alerg mult pentru ca fac aceasta activitate de ani de zile imediat ce vremea calda se instaleaza.

- Sunt unele patologii care nu va permit sa alergati, de aceea trebuie sa cereti obligatoriu sfatul medicului inainte de orice program de activitate fizica;
- Alergarea poate suprasolicita articulatiile genunchiului. De aceea se recomanda sa purtati incaltaminte cu talpa moale, care va permite mobilitatea piciorului si totodata atenueaza socurile. Indicat este sa alergati pe pamant ci nu pe asfalt, acesta din urma fiind mult mai dur.
- Este foarte important ca in timpul alergarii sa calcati corect pe pamant (asfalt), adica cu toata latimea talpii, ci nu pe marginea exterioara sau cea interioara, fiindca aceasta va poate deforma sceletul si va poate afecta articulatiile. De asemenea este indicat sa tineti coloana dreapta si sa incercati sa va formati un ritm al respiratiei (de exemplu pe doi pasi inspirati, pe alti doi expirati, in functie de viteza cu care alergati);
- Inainte de a incepe alergarea faceti o usoara incalzire a articulatiilor si muschilor, recomandat este fie sa mergeti rapid pe jos pret de cateva minute, fie sa incercati bicicleta daca va aflati la o sala de fitness, ca apoi sa utilizati banda.
Citește și:

Avand in vedere cate beneficii ne aduce alergarea sau sportul in general, consider ca merita sa incercati sa gasiti macar o jumatate de ora pe saptamana pentru a alerga intr-un parc. Va doresc o viata sanatoasa si dinamica!

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.