Setari Cookie-uri

5 Exercitii cardio care ard 400 de calorii

Exercitiile cardio sunt acelea care antreneaza marea majoritate a muschilor coprului pe o perioada mai lunga de timp, astfel incat sistemul cardiovascular sa fie antrenat si stimulat.

Inainte de toate timp de 5 minute mergeti foarte repede, cat de repede puteti, apoi incepeti sa alergati usor pentru inca 5 minute. Alternati apoi cu alergare rapida cu genunchii la piept pentru un minut, apoi reveniti la o alergare usoara de trei minute. Inca un minut de alergare rapida, inca trei minute de alergare lenta, apoi finalizati cu 10 minute de mers rapid.

Exercitii cardio: Aerobic si muzica

exercitii cardio: aerobic

Alegeti un playlist cu muzica ritmata, antrenanta, pe care urmeaza sa faceti un program cardio de exercitii in gelul celor de aerobic. Pentru ca este greu sa explicam in scris toate aceste exercitii, va exemplificam mai jos cu un video de exercitii cardio.

Exercitii cardio: Coarda

Saritul corzii reprezint un bun exercitiu cardio atata vreme cat variati tipurile de sarituri si nu va oprti deloc pentru minim 5 minute de sarituri continue. Este indicat sa purtati adidasi cu talpa inalta si moale si sa incercati sa practicati aceste exercitii pe o suprafata moale.

Citește și:

exercitii cardio: coarda

Exercitii cardio: Alergarea pe loc

Daca inca nu va simtiti pregatiti pentru a alerga in aer liber sau sunteti incepatori in ceea ce priveste exercitiile cardio puteti atunci sa initiati programele cardio cu o alergare pe loc.

Ca si mai sus, este indicat sa alternati alergarea usoara cu cea rapida. Initial alergati pe loc, usor, timp de 5 minute, incercand sa respirati intr-un ritm bine definit (la inceput inspir pe doi pasi, expir pe doi pasi, mai tarziu dupa mai multe antrenamente veti putea prelungi la 3 pasi). Urmeaza un minut de alergare rapida cu geninchii la piept (sau cat mai sus, in functie de mobilitatea dumneavoastra), apoi iarasi 5 minute de alergare usoara, inca un minut de alergare rapida si finalizati cu 5 minute de alergare usoara.

Atentie insa, nu trebuie sa va opriti deloc pe parcursul alergarii, chiar daca alternati de la alergare usoara la rapida.

Citește și:

Exercitii cardio: Bicicleta

exercitii cardio care ard 400 calorii

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.