Setari Cookie-uri

5 Beneficii curioase ale sportului asupra sanatatii

Se spune des ca sportul este deosebit de benefic pentru sanatate, frumusete, dar si pentru buna functionare a creierului ori pentru mentinerea tineretii. Insa cum sunt posibile toate aceste efecte? De ce este atat de necesar sportul si cum actioneaza asupra organismului nostru?

Sportul scurteaza perioada de”regenerare” – inca nu se stie exact cum – astfel incat peroanele care fac regulat sport, au o viata activa, dorm corect si se hranesc sanatos au sansa de a avea cu 50% creierul mai sanatos si longeviv, ceea ce, desigur, sporeste si capacitatile intelectuale.

Trebuie sa mentionam insa ca sportul ne face mai destepti doar daca vrem! Adica ajuta si exercitiul mintal: sa invatam ceva zilnic, sa ne muncim creierul, sa ne antrenam memoria. Sportul ne ofera suprotul, restul... depinde de noi.

Sportul slabeste

Sportul este deosebit de util in procesul slabirii, astfel ca in timpul miscarii unele din tesuturile noastre sunt mai intens irigate si organismul se detoxifica usor, caloriile sunt consumate de muschi si persoana respectiva slabeste.

Sportul previne si amelioreaza bolile cardiovasculare

Nu ne referim aici in niciun caz la sportul de performanta, ci la activitatea fizica moderata. Majoritatea sporturilor de performanta afecteaza inima – hipertrofia cardiaca a sportivului.

Citește și:

Sportul moderat ajuta inima sa isi mentina sanatatea, stimuleaza sistemul cardiovascular si protejeaza impotriva infarctelor si a accidentelor cerebrale.

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.