exercitii cardio pentru slabireAstfel ca exercitiile si programele cardio au rol atat in protejarea sistemului cardiovascular, cat si in slabire si in combaterea stresului, oboselii, riscului de diabet.

10 Minute CARDIO: silueta de plaja in 2 SAPTAMANI

Este foarte importanta sa stiti ca orice program de exercitii ati alege, pozitia coloanei vertebrale trebuie sa fie cat mai dreapta, cu umerii in spate. Daca veti lucra in pozitia "cocosata" a coloanei, veti forma tonusul muscular in aceasta pozitie vicioasa care mai tarziu va face rau.

Trebuie sa stiti ca prin coloana vertebrala de la nivelul gatului urca spre creier doua artere (arterele vertebrale), care iriga zona posterioara a creierului. Atunci cand stam cocosati, fluxul in aceste artere este diminuat prin presiune exercitata pe vase de vertebre, prin urmare scade aportul de sange spre zona posterioara a creierului. Apar apoi manifestari neplacute ca dureri de cap, ameteli, pocnituri in urechi, uneori chiar si stare de voma.

5 exercitii cardio care te slabesc

Exercitii cardio care ard 500 calorii: alergarea pe loc

Acest tip de exercitiu il poti efectua in orice spatiu, chiar la tine acasa. Este important sa intelegi ca bratele trebuie miscate in timpul alergarii pe loc, iar picioarele trebuie ridicate integral de la podea. Spatele drept, privirea ianinte! Alegeti o muzica antrenanta pe care sa o ascultati la volum ridicat si alergati minim 5 minute!

Acest exercitiu va antreneaza totodata si gleznele, genunchii, coloana vertebrala.

Foto: Shutterstock.com

Slabeste cu Tabata - CEL MAI IUBIT program pentru arderea caloriilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: