Setari Cookie-uri

Afla adevarul - Cum poti scapa de celulita!

Celulita reprezinta o depunere de tesut gras subcutanat si poate evolua pana la stadii avansate, cu inflamatie si aparitia chiar a unor noduli celulitici.

Celulita reprezinta o depunere de tesut gras subcutanat si poate evolua pana la stadii avansate, cu inflamatie si aparitia chiar a unor noduli celulitici.

Ce nu stii despre celulita si tesutul gras

celulita Numarul celulelor grase din corp creste pana in jurul varstei de 5 ani, apoi ramane relativ constant toata viata. Asadar cei care au suferit de obezitate infantila trebuie sa recurga la un mod de viata particularizat unde doar nutritionistii ii pot sfatui. Cresterea in greutate pe seama tesutului gras la adult se face de fapt prin cresterea volumului celulelor grase deja existente. Mai exact, celulele grase din corp isi cresc volumul prin depozitarea de grasime.


Celulita se produce prin cresterea volumului celulelor grase subcutanate. Predilectia cresterii acestor celule are legatura si cu anumiti hormoni din corp si factori metabolici, ceea ce face ca celulita la femei sa apara in special pe fese si coapse, ca mai apoi sa se extinda la nivelul abdomenului si bratelor.


Aspectul de coaja de portocala se datoreaza fibrelor de colagen care pornesc din apropierea stratului muscular si se prind imediat sub piele. Cu cat volumul celulelor grase subcutanate creste, cu atat local se formeaza un surplus de tesut care proemina la nivelul pielii, dar nu alungeste tracturile. Local se formeaza si un proces inflamatos usor, iar fibrele de colagen subcutanate trag pielea, in timp ce restul zonei isi mareste volumul. Se formeaza astfel, datorita tractiunii fibrelor de colagen care sunt prinse cu un capat in profunzime si cu unul imediat sub piele, aspectul de coaja de portocala.


De asemenea vasele sanguine la nivelul stratului de celulita sunt sarace, rare, asadar mobilizarea grasimilor din aceasta zona este foarte dificila. Sportul si masajul asociat cu sauna sunt singurele metode care pot creste fluxul sanguin la acest nivel, accelerand eliminarea celulitei.


De asemenea grasimile din celulele grase se scot tot cu grasimi, pe principiul “cui pe cui se scoate”. Particularitatea consta in faptul ca numai anumiti acizi grasi mobilizeaza depozitele adipoase: omega 3 si omega 6, acizi grasi pe care este indicat sa-i luati din peste si uleiuri vegetale nepreparate termic, nuci, alune si seminte, si nu din pastile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.