Setari Cookie-uri

Afla adevarul - Cum poti scapa de celulita!

Celulita reprezinta o depunere de tesut gras subcutanat si poate evolua pana la stadii avansate, cu inflamatie si aparitia chiar a unor noduli celulitici.

Care sunt stadiile evolutiei celulitei?

- Celulita usoara, incipienta. Acest stadiu nu se observa cu ochiul liber la nivelul pielii nici in stare de repaus, nici in miscare. Ceea ce se poate observa insa este o usoara pierdere a fermitatii si elasticitatii pielii, iar daca aceasta se strange intre degente (cel mai bine se vede la nivelul coapselor) se poate observa aspectul de “coaja de potocala”.


- Celulita medie reprezinta stadiul in care aceasta devine vizibila. Pielea isi pierde si mai mult elasticitatea si fermitatea, iar straturile subcutanate isi incep degradarea, se destrama, motiv pentru care in timpul miscarii pielea se misca odata cu straturile subiacente, dand aspectul gelatinei. “Coaja de portocala” incepe sa fie vizibila, insa nu are aspectul caracteristic, deosebit de respingator.


- Celulita profunda: straturile subcutanate sunt degradate, celulele adipoase sunt marite in volum, excretia lor este ingreunata prin acumularea de toxine locale, ceea ce ingreuneaza si mai mult epurarea deseurilor celulelor grase, toxinele se acumuleaza din ce in ce mai mult, apar si elemente inflamatorii, edem local, vascularizatia devine foarte slaba, aspectul pielii de coaja de portocala este evident, pielea parand ca ofilita. Este stadiul ce il precede pe cel grav si trebuie luate masuri urgente.


- Celulita grava: pielea este foarte afectata, celulele grase s-au sparte ceea ce a dus la formarea unor noduli grasi si au atras local celule inflamatorii, apare un proces inflamator, straturile profunde sunt grav afectate, circulatia locala este aproape compromisa.

Citește și:

Cum poti scapa de celulita?

Pentru a elimina celulita trebuie sa asigurati anumite procese:

  • Scaderea aportului de grasimi atat din alimentatie, cat si local (de exemplu cremele contin si ele grasimi si se pot absorbi prin piele);
  • Cresterea fluxului sanguin local si general;
  • Cresterea arderilor;
  • Cresterea aportului de vitamine si minerale;

Ca atare, principalele metode care au efecte reale asupra celulitei sunt cele de mai jos.

Alimentatia

Daca aveti o viata cu activitate medie sau sedentara se recomanda sa mancati carne o data la doua zile. De asemenea zilnic trebuie sa existe in alimentatia voastra legume si fructe proaspete si doi litri de apa pentru hidratare (apa plata, nu altceva). Zaharul si dulciurile trebuie cat mai mult evitate. Pentru o nutritie corecta adecvata stilului de viata cel mai indicat este sfatul nutritionistului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.