Setari Cookie-uri

Afla adevarul - Cum poti scapa de celulita!

Celulita reprezinta o depunere de tesut gras subcutanat si poate evolua pana la stadii avansate, cu inflamatie si aparitia chiar a unor noduli celulitici.

Sportul

Un program de sport de cel putin o ora si jumatate de minim trei ori pe saptamana este necesar atat pentru eliminarea celulitei si depozitelor grase, cat si pentru sanatate. Sportul elimina hormonii de stres, reface echilibrul interior, creste metabolismul bazal si de asemenea creste fluxul sanguin in tesuturi, implicit si la nivelul zonelor afectate de celulita, ajutand la drenarea acestora.

Masajul anticelulitic sau inotul

Apa are efecte foarte bune asupra celulitei, cu conditia sa inotati sau sa va “balaciti” macar o ora in apa pe saptamana. Masajul are si el efecte pozitive, in special daca se face si masaj de drenaj limfatic. Masajul ajuta la stimularea circulatiei locale si la tonifierea zonelor afectate de celulita.

Sauna

Sauna ajuta la cresterea debitului sanguin subcutanat si la dilatarea porilor pielii, ceea ce ajuta in cazul celulitei. Sauna umeda este recomandata dupa programul de sport daca se poate, pentru ca ajuta si la relaxarea muschilor, prevenind febra musculara. Daca ati ales sa faceti sport acasa, puteti inlocui sauna cu o baie fierbinte. Vara puteti “sari” peste sauna.


Celulita nu trece peste noapte. Trebuie sa va inarmati cu rabdare si perseverenta!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.