Setari Cookie-uri

Cele 10 porunci ale slabirii

Organismul depoziteaza lipidele in celulele grase atunci cand prezinta un surplus de calorii, surplus care provine din alimentatia inadecvata consumului zilnic. O persoana trebuie sa consume zilnic un numar de calorii relativ egal cu cele consumate, de exemplu daca o persoana face efort fizic are nevoie de un numar mai mare de calorii fata de o persoana de aceeasi varsta si sex care este sendentara.

Sa nu mananci mai mult de un fel la o masa



In zilele noastre oamenii nu mai depun la fel de mult efort ca in alte vremuri, acum exista mijloace de transport, job-uri de birou, telefoane si mail in locul vizitelor iar alimentele se gasesc “de-a gata” si nu trebuie sa mai practicam agricultura pentru a le procura. Asadar omul din zilele noastre consuma mult mai putine calorii decat o persoana acum 50 de ani de exemplu. Traditia cu multe feluri de mancare la o masa, incepand cu antreul si terminand cu desertul reprezinta o adevarata amenintare a sanatatii in zilele noastre. De aceea nutritionistii recomanda sa consumati un singur fel de mancare la o masa.

Sa nu mananci prajit



Preparatele prajite sunt uimitor de calorice, dar totodata toxice. Daca doriti sa aveti o silueta de vis, printre primele masuri pe care trebuie sa le luati se numara si aceasta: renuntarea la preparatele prajite.

Sa nu mananci dulciuri



Dulciurile ingrasa: este clar pentru toata lumea. O salata de fructe sau un iaurt cu fructe poate reprezenta un dulce ideal si gustos in locul prajiturilor sau biscuitilor.

sfaturi ca sa slabesti Sa nu mananci carne grasa



Evita mezelurile, carnea tocata si alte preparate din carne. Poti consuma doar carne de pui, curcan, peste sau fructe de mare, preparata prin fierbere, la cuptor sau pe gratar cu aburi.

Sa nu uiti lactatele



Lactatele sunt surse de proteine si calciu, de aceea macar la cateva zile consumati iaurt si branzeturi. Nutritionistii recomanda chiar zilnic o ceasca de iaurt dimineata, eventual cu cereale integrale. Iaurtul ajuta digestia si detoxifica colonul. Daca suferiti de constipatie, un iaurt pe zi face minuni.

Sa nu urmezi diete drastice

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.