Caderea parului reprezinta o problema de care foarte multe persoane se plang. Desi prima reactie a celor care sufera de caderea parului este sa apeleze la produse farmaceutice sau cosmetice adresate firului de par, totusi investigatiile medicale pot scoate la iveala o patologie care duce secundar la caderea parului si care, prin tratare, rezolva si problema inestetica. De aceea va propunem sa aflati in articolul curent care sunt cele mai frecvente cauze care duc la caderea patului.

13 Cauze alarmante ale caderii parului Probleme hormonale

Foarte multe dintre tulburarile hormonale afecteaza si radacina firului de par. Manifestarile secundare la nivelul parului in cazul tulburarilor hormonale pot fi:

    Subtierea firului de par; Incetinirea cresterii parului; Caderea parului;

Intre tulburarile hormonale care afecteaza parul se numara cele ale grandelor suprarenale, afectiuni ale tiroidei, tulburari ale hormonilor sexuali etc.

Infectiile si scaderea imunitatii

Starea de infectie a organismului duce la accentuarea unor procese in detrimentul altora, mai exact a “canalizarii” energiei si resurselor corporale in sensul combaterii infectiei si mai putin in sensul mentinerii unor functii cu mai putina importanta, cum ar fi cresterea parului. Astfel chiar si o banala raceala duce la caderea parului. Scaderea imunitatii poate duce de asemenea la caderea parului, alaturi de alte manifestari specifice cauzei care au dus la scaderea imunitatii.

Alimentatia inadecvata

Alimentatia nesanatoasa, bogata in carne, oua si grasimi, dar saraca in fructe si legume proaspete, precum si in lactate duce la afectarea metabolismului si la efecte secundare printre care putem incadra si caderea parului. Astfel alimentatia incorecta, nesanatoasa, ne predispune la afectiuni ale pielii, pirderea frumusetii parului si caderea acestuia, obezitate, tulburari hormonale, tulburari de memorie, carente vitaminice, tulburari nervoase, afectiuni cardio-vasculare etc.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: