Setari Cookie-uri

7 Motive de necrezut pentru care ne ingrasam

Este uimitor cum gesturi si alegeri obisnuite ne predispun la ingrasare!

Este incredibil cum o serie de factori cu care ne putem intalni in fiecare zi ne predispun la ingrasare, iar acesti factori nu sunt tocmai cei la care ne-am astepta, cum ar fi dieta, lipsa sportului ori vreun dezechilibru endocrin.

Motive ignorate pentru care ne ingrasam

Ai un somn sanatos?

Daca obisnuiesti sa te culci tarziu, atunci esti predispusa la surplus de kilograme. Specialistii au demonstrat ca un somn inadecvat duce la tulburari complexe endocrine, nervoase si nu numai, astfel incat organsimul nu mai functioneaza la cote maxime, metabolismul incetineste si in felul acesta putem lua in greutate, lent “dar sigur”.

cauze ingrasare

Frigul

Ati observant ca iarna majoritatea persoanelor iau in greutate? Frigul stimuleaza centrii foamei, avem tendinta de a consuma alimente si preparate mai consistente, dar totodata frigul incetineste metabolismul. In felul acesta iarna suntem predispusi la acumularea catorva kilograme, de aceea mai cu seama trebuie sa acordam atenie dietei si sportului in sezonul rece.

Citește și:

Te enervezi repede?

Ei bine nici nervozitatea nu este prietena cu silueta. Starea de nervozitatea repezinta un adevarat stres pentru organism, iar corpul nostrum reactioneaza in acelasi mod la stres, indifferent de tipul acestuia, dar direct proportional cu intensitatea stresului.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.