Setari Cookie-uri

7 Motive de necrezut pentru care ne ingrasam

Este uimitor cum gesturi si alegeri obisnuite ne predispun la ingrasare!

Apoi stiati ca alimentele din comert, preparatele de la restauran,t dar si semipreparatele contin foarte mult ulei si alte grasimi, zahar si condiment chimice, pentru a avea un gust cat mai bun?

Adesea contin si legume prajite, de exemplu ceapa calita. Chiar si salatele devin hipercalorice daca adaugam porumb (indice glicemic mare), orez (contine foarte multi carbohidrati), alune/seminte (bogate in grasimi). Daca adaugam si o lingura de ulei, deja salata tine locul unei mese consistente.

Indicat este sa gatiti in casa, numai din alimente integrale (fara sosuri din comert sau condimente praf), cu verdeata cruda, cu putina sare. Evita cu orice pret sa prajesti.

cauze ingrasare

Te uiti la TV?

Se pare ca tendinta de a sta in fata televizorului in locul unei plimbari sau a unor activitati ne priveaza de miscare si de arderea a sute de calorii.

Mai mult decat atat, specialistii au observat ca energia psihica negativa cu care ne incarcam in fata televizorului reprezinta o forma de stres, care de asemenea ne predispune la ingrasare. Alegeti mai degraba sa urmariti un film decat o emisiune. Filmele, se pare, au efecte pozitive la nivel psihic.

Citește și:

Totusi ca sa imbinati utilul cu placutul puteti achizitiona o bicicleta de camera, in felul acesta facand miscare ardeti calorii si reduceti stresul.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.