Setari Cookie-uri

7 Motive de necrezut pentru care ne ingrasam

Este uimitor cum gesturi si alegeri obisnuite ne predispun la ingrasare!

cauze ingrasare Astfel ca unul din efectele nedorite ale stresului consta in cresterea in greutate. Si persoanele care au tulburari ale glandelor suprarenale reactioneaza patologic ca la un stress important, de obicei se ingrasa, dar sufera si alte tulburari importante.

Obisnuiesti sa mananci putin?

In cazul persoanelor care mananca mult, cresterea in greutate nu ne surprinde. Insa in cazul celor care au un aport alimentar scazut, nu ne asteptam sa observam o crestere in greutate.

Ei bine sunt personae care se plang de supraponderabilitate, desi afirma ca mananca doar o data pe zi. Nici acest stil de alimentative nu este util, pentru ca alerteaza organismul, ca si cand s-ar afla intr-o perioada de infometare, astfel ca echilibrele metabolice se schimba, toate procesele “se lenevesc” si atunci consumam cat mai putina energie, dar depozitam toate caloriile din alimentatie.

Citește și:

Daca va propuneti sa slabiti, chiar si cu o dieta hipocalorica, alegeti sa aveti minim 3 mese pe zi.

Esti “comoda”?

Daca iti place ca si cele mai mici drumuri sa le faci cu masina, sa folosesti liftul si pentru un etaj, sa comanzi mancare in loc sa gatesti, sa cumperi alimente semipreparate, atunci risti o crestere in greutate.

De ce? Este evident ca reducerea miscarii si adoptarea unei vieti sedentare va duce la supraponderabilitate. Dar totodata prin aceasta tendinta de a reduce miscarea metabolismul nostrum isi incetineste arderile, prin urmare este mult mai usor sa luam in greutate.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.