Setari Cookie-uri

Sfaturi practice: ce ar trebui sa stii despre ingrijirea tenului

Atunci cand alegem produsele de ingrijire a tenului trebuie sa stabilim ce rezultate dorim sa obtinem si mai ales daca acele produse sunt potrivite pentru noi.

Mai mult decat atat, tenul uscat poate fi semnul unor avitaminoze, al lipsei de calciu, al anemiei sau pur si simplu al unui consum inadecvat de apa. Daca obisnuiti sa beti putina apa in timpul zilei, dar preferati ceaiurile, sucurile sau orice alta bautura, atunci sunteti predispusi la ten uscat. Apa este cel mai hidratatnt lichid.

De asemenea o dieta echilibrata in acizi grasi omega 3 si omega 6 reprezinta un bun remediu pentru tenul uscat.

In cazul unui astfel de ten nu sunt indicate produsele care cresc aciditatea pielii, nici macar un gel de fata obisnuit, ci numai geluri/sapunuri dermatologice care se gasesc in farmacii si care contin grasimi speciale ce refac pelicula grasa naturala e tenului, ajutandu-l astfel sa isi mentina hidratarea.

Daca insa produsele cosmetice nu dau rezultate in tratarea tenului uscat, atunci este indicat sa mergeti la medicul dermatolog pentru unele investigatii si analize medicale. Sunt unele dezechilibre sau patologii care duc la uscarea tenului:
- Bolile hepatice;
- Bolile renale;
- Infectiile;
- Afectiunile biliare;
- Anemia;
- Alergiile de orice fel;
- Lipsa de calciu etc.

Citește și:

Ce ar trebui sa stii daca ai tenul gras

Adesea tenul gras reprezinta un rezultat al secretiei inadecvate de sebum, insa totodata secretia inadecvata de sebum poate reprezenta semnul unei tulburari hormonale.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.