Setari Cookie-uri

Sfaturi practice: ce ar trebui sa stii despre ingrijirea tenului

Atunci cand alegem produsele de ingrijire a tenului trebuie sa stabilim ce rezultate dorim sa obtinem si mai ales daca acele produse sunt potrivite pentru noi.

Si in cazul vostru lipsa rezultatelor produselor de ingrijire trebuie sa va ridice semne de intrebare si sa va trimita la medic. Asocierea tenului gras cu par gras de asemenea reprezinta o situatie care merita parerea unui dermatolog.

Tot medicul dumneavoastra trebuie sa va ofere mai multe detalii cu privire la riscurile dezechilibrului secretiei de sebum. Adesea tenul gras se poate asocia cu acnee sau cu dermatita seboreica. Punctele albe apar de asemenea la persoanele cu ten gras.

Dar totodata punctele albe de grasime reprezinta si un semn de baza al dezechilibrului colesterolului. Prin urmare analizele pentru profilul lipidic sunt utile in cazul persoanelor cu dezechilibre ale secretiei de sebum. Nu trebuie neglijat nici un control hormonal la endocrinolog.

Ce ar trebui sa stii daca ai tenul sensibil

In cazul tenului sensibil sau alergic este util sa indentificati care sunt factorii sensibilizanti sau alergeni.

Citește și:

Acestia pot fi reprezentati de:
- Praf;
- Soare;
- Presiune – unele persoane au tenul sensibil chiar si la atingeri sau frecare, se inrosesc usor si pot sa apara chiar semne de iritatie;
- Unele ingrediente din cosmetice;
- Unele ingrediente din produsele destinate ingrijirii parului etc.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.