Este nevoie de mai multe clarificari, pe care le vom face cu ajutorul specialistei din redactia noastra, cea care ne-a linistit si pe noi, de atatea ori in privinta „celulitei”, Iulia Dibu. Garbo.ro, a studiat Facultatea de Medicina si totodata s-a specializat in jurnalism medical si nutritie.)

Cand rostim termenul „celulita” ne referim in mod corect la el?

<<Atunci cand stratul adipos subcutanat se ingroasa, aceste tracturi sunt tensionate, determina mici depresiuni la nivelul pielii si astfel apare ceea ce numim in mod generic, aspect de „coaja de portocala”>>, ne explica Iulia.

Termenul de celulita este folosit in mod abuziv. In esenta, sensul medical al acestuia reprezentand de fapt o inflamatie a tesutului gras subcutanat (sufixul "ita" = "inflamatie"), situatie care nu este din fericire echivalenta cu ceea ce numim noi in mod obisnuit „celulita”. Exista mai multe stadii evolutive ale celulitei. Si abia din stadiul 3 o putem considera o problema medicala”, ne asigura Iulia.

Foto: Shutterstock.com, desen, femeie la plaja

Ce este celulita?

Celulita la care ne referim in mod obisnuit este mai degraba o probema cosmetica, nu este o boala sau o conditie medicala. Poate avea „aspectul cojii de portocala”, sau poate aparea sub forma de gropite si poate fi vazuta numai cand pielea este presata.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: