Setari Cookie-uri

Remedii EGIPTENE pentru PAR

Remediile misterioase ale egiptenilor au fost treptat descoperite si imprumutate de tot mai multe popoare, ramanand apreciate si in zilele noastre.

Uleiurile atent selectate, dar si combinatiile bizare privind ingredientele, au atras atentia asupra tratamentelor naturiste pe care egiptenii le foloseau pentru ingrijirea parului.

In opinia lor, un par frumos era cel negru, stralucitor si bine pieptanat (foloseau piepteni din os), fara fire rebele, cu linii atent conturate. Egiptenii considerau ingrijirea parului o adevarata arta si aveau un ritual bine definit. Astazi este aproape imposibil sa reproducem intocmai tratamentele egiptene, acestia obtinand manual si natural toate ingredientele de care aveau nevoie, lucrau cu os si lemn si se pare ca foloseau tehnici aparte. Ne putem insa inspira din remediile descoperite ca fiind folosite de egipteni.

tratament egiptean pentru par cu ghimbir

Remedii EGIPTENE pentru PAR

Tratament egipteam pentru par, cu ghimbir

Ghimbirul este cunoscut astazi ca aducand numeroase beneficii asupra sanatatii, iar egiptenii foloseau acest remediu ca ingredient al intineririi.

Citește și:

Cum se prepara:

- se rade o jumatate de radacina de ghimbir pentru 10 cm lungime par, spoi se piseaza bine intr-un recipient de ceramica;

- se adauga 2 linguri de ulei de susan incalzit usor;

- la final se adauga 3 linguri de zeama de lamaie.

Daca aveti parul mai lung, puteti prepara o cantitate mai mare. Se amesteca bine ingredientele si se aplica pe parul uscat. Se maseaza intens scalpul timp de 3 minte, acest pas este deosebit de important. Buna vascularizatie de la nivelul scalpului, obtinuta prin masaj energic, ajuta la absorbitia substantelor nutritive din tratament.

Egyptian hair style@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.