Setari Cookie-uri

Efecte INCREDIBILE: masti naturale homemade pentru ten uscat, gras sau acneic

Daca nu ai incercat pana acum sa folosesti masti naturale pentru ten, atunci este momentul sa le incerci. Vei vederea rezultatele dupa numai cateva saptamani, pielea va fi mai fina, porii se inchid si ridurile se estompeaza. Iti propunem cateva retete pentru masti homemade, dedicate fiecarei probleme a tenului.

Se amesteca bine ingredientele, pana se omogenizeaza. Masca se foloseste imediat dupa preparare. In prealabil se curata tenul cu apa si lotiune pentru ten. Se va evita folosirea demachiantului, acesta creeaza o pelicula la suprafata pielii care nu mai permite ingredientelor din masca sa actioneze. Puteti folosi si sauna faciala sau puteti face 10 minute baie de aburi desupra unui vas cu apa fierbinte si o lingurita de flori de tei uscate – prezinta efecte calmante si totodata pregateste foarte bine tenul pentru actiunea mastii.

Se aplica masca pe tenul curatat. Se lasa sa actioneze 30-40 de minute, apoi se clateste cu apa din abundenta. Nu se vor folosi alte produse pentru ten. Este indicat sa faceti masca seara, cand nu mai aveti alte drumuri, pentru a mentine tenul curat, ferit de praf.

Aceasta masca poate fi aplicata zilnic timp de 2-3 saptamani, apoi din 3 in 3 zile pana tenul devine normal, apoi saptamanal pentru intretinere.

Citește și:

Nota: unele ingrediente prezinta un link catre magazinele care le funizeaza. In felul acesta le gasiti mai usor si le puteti procura direct printr-o comanda online.

Masca homemade naturala matifianta pentru ten gras

Tenul gras prezinta o tulburare in ceea ce priveste secretia de sebum. Daca ai ten gras, este indicat sa faci si cateva analize generale pentru a masura concentratia colesterolului in sange, a fractiunilor lipidice, dar si pentru investigarea functiei tiroidiene si ovariene. Nu rar se intampla ca tenul gras sa fie urmarea unor tulburari in corp.

masca-ten-gras-castravete.jpg

Urmeaza de asemenea si o cura de detoxifiere in fiecare anotimp – vei vedea rezultatele la nivelul pielii.

Tenul gras este predispus la infectii cutanate, dar si la formarea punctelor albe si a celor negre si la dilatarea porilor. De fapt, se formeaza un cerc vicios pentru ca sebumul este secretat in exces, el se acumuleaza la nivelul porilor (puncte albe), apoi se umple cu praf (puncte negre) si uneori se infecteaza (se formeaza cosuri). De asemenea filmul gras excesiv de la suprafata pielii absoarbe si mentine praful si microorganismele, putand favoriza aparitia unor afectiuni cutanate.

Citește și:

Foto: masca naturala pentru ten gras cu castravete @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.