Intre 30 si 40 de ani, organismul femeii trece prin mai multe transformari si de aceea regimul alimentar trebuie sa fie diferit de cel de la 20 de ani. Bineinteles ca orice regim, indiferent de varsta, presupune consumul de legume, fructe, (vitamine, minerale, oligoelemente) dar si de alimente ce contin proteine. La varsta de 40 de ani insa, anumite vitamine devin indispensabile pentru mentinerea sanatatii pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Iata care sunt acestea:
Vitamina C ajuta la asimilarea fierului de catre eritrocite si inlesneste metabolismul carbohidratilor. Deoarece are un efect stimulativ asupra sistemului imunitar, vitamina C este indicata indeosebi in starile de slabiciune generala datorata unui efort fizic sau intelectual intens, precum si in prevenirea si tratarea gripei. Aportul zilnic recomandat de vitamina C este de 50 mg, iar supradozarea poate provoca perturbarea functiilor glandei tiroide sau aparitia diareei. Totodata, nu uitati ca vitamina C contribuie si la procesul de coagulare a sangelui. Cetina de brad sau brad are un continut bogat de vitamina C, insa surse bune din care ne putem extrage necesarul de vitamina C sunt: portocalele, fructul de kiwi, capsunile, coacazele negre, spanacul, merele, varza si conopida cruda, etc.
Spune-ti parerea!